G4Media.ro

Consilierii generali ai USR PLUS au depus un proiect de hotărâre pentru…

Sursa foto: PMB

Consilierii generali ai USR PLUS au depus un proiect de hotărâre pentru dizolvarea și lichidarea a șaisprezece companii municipale / Ana Ciceală: Au funcționat ca niște samsari de bunuri și servicii și au angrenat un veritabil carusel al furtului

Consilierii USR PLUS din primăria Capitalei au depus un proiect de hotărâre care are ca scop demararea procedurilor de dizolvare și lichidare a șaisprezece dintre companiile municipale înființate „nelegal” de fostul primar Gabriela Firea și PSD, precizează un comunicat de presă transmis vineri.

USR PLUS susține că aceste companiile municipale au funcționat „ca o primărie paralelă” și trebuie desființate cât mai repede pentru că sunt „o gaură neagră pentru bugetul Capitalei”.

„În fiecare lună se plătesc salariile unor şefi care nu fac nimic, chirii pentru sedii inutile, cheltuieli care nu au nicio legătură cu interesul public. În afară de faptul că sunt inutile și toacă bani degeaba, aceste companii nu au mai nimic în comun. Fiecare în parte are o situație diferită. De exemplu, unele companii dublează direcții și servicii din Primărie, altele dublează servicii ce pot fi accesate la prețuri mai bune de pe piața liberă, iar altele furnizează utilități. Apoi, unele dintre companii au bunuri de folosință îndelungată în patrimoniu, altele au imobile și altele pur și simplu au risipit banii. Desigur, procesul desființării lor va ține cont de aceste particularități. Evident, activele care pot fi preluate la Primărie sau subordonate și care sunt necesare, vor fi preluate”, precizează sursa citată.

Consilierii USR PLUS propun Consiliul General demararea procedurilor legale pentru desființarea lor „de îndată”.

„Companiile au funcționat ca niște samsari de bunuri și servicii și au angrenat un veritabil carusel al furtului. Au cumpărat scump prin încredințare directă de la tot felul de clienți politici și au vândut chiar și mai scump către Primărie și instituțiile din subordine. (…) Banii bucureștenilor au fost deturnați, nu doar prin sutele de milioane de euro date ca împrumuturi și majorări de capital către companii, ci și prin aceste contracte extrem de nocive, a căror valoare totală este de 6,3 miliarde de lei. Demarăm astfel toate procedurile legale pentru ca aceste cheltuieli nejustificate din bani publici să înceteze ” a declarat consiliera Ana Ciceală.

Sunt vizate de dizolvare și lichidare voluntară prin acest proiect următoarele companii municipale: Compania Municipala Dezvoltare Durabila Bucuresti SA, Compania Municipala Consolidari SA, Compania Municipala Parking Bucuresti SA, Compania Municipala Managementul Traficului Bucuresti SA, Compania Municipala Medicala Bucuresti SA, Compania Municipala Parcuri si Gradini Bucuresti SA, Compania Municipala Agrement Bucuresti SA, Compania Municipala Tehnologia Informatiei Bucuresti SA, Compania Municipala Sport pentru toti Bucuresti SA, Compania Municipala Managementul Transportului Bucuresti SA, Compania Municipala Publicitate si Afisaj Bucuresti SA, Compania Municipala Paza si Securitate Bucuresti SA, Compania Municipala Imobiliara Bucuresti SA, Compania Municipala Intretinerea Arborilor si Spatiului Verde Bucuresti SA, Compania Municipala Protectie Civila si Voluntariat Bucuresti SA, Compania Municipală Cimitire București S.A.

Citește și:

Nicuşor Dan afirmă că a început efectiv procedura de desființare pentru Compania Turistică Bucureşti: Nu avea contracte cu nimeni, trăiau angajaţii din capitalul social

Motivul pentru care companiile înființate de Firea nu pot fi desființate rapid: Nicuşor Dan spune că primăria nu are bani să le stingă datoriile

Sursa foto: PMB.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Câte dosare penale sunt pe rol pentru „caruselul furtului” sau vă place să vă jucați cu vorbele ?

  2. Daa, si aum o sa-i trageti la raspundere pe vinovati si veti recupera banii de la ei, atat in civil, cat si in penal. Sau voi doar limitati pagubele?

  3. Vorbim de furt, doar trancaneala…daca e asa unde sunt si dosarele penale

  4. Firea si Dancila au demonstrat ca femeile pot fi mai competente decat barbatii la furat.

    # cat mai multe funcții de conducere pe criterii de gen. 🤑

  5. praf in ochi. cine va fi tras la raspundere pentru infiintarea acestor companii? cei care au incasat salarii sunt pusi sa dea banii inapoi? daca nu, degeaba faci show pe internet si la televizor.

  6. Unele par sa nu aibă obiectul muncii. Altele însă par necesare.
    De ce sunt toate la grămada? De ce se desființează in loc sa fie eficientizate? Pot aduce management din privat.