G4Media.ro

Congresul statului Tennessee autorizează profesorii să poarte arme în şcoli la un…

Sursa foto: Pixabay

Congresul statului Tennessee autorizează profesorii să poarte arme în şcoli la un an de la masacrul dintr-o şcoală primară din Nashville. 15 state americane autorizează purtarea de arme de către personalul şcolar

Congresul statului Tennessee, în sudul Statelor Unite, a adoptat un proiect de lege care îi autorizează pe profesori, directori şi alţi membri ai personalului şcolar să poarte o armă de mână, la un an de la un masacru într-o şcoală, relatează AFP, preluată de News.ro.

Aproximativ 15 state americane autorizează purtarea de arme de către personalul şcolar, la discreţia circumscripţiilor academice, în contextul unei multiplicări a atacurilor armate în mediul şcolar în ultimii ani.

Această lege adoptată marţi de către Camera Reprezentanţilor din Tennessee a fost adoptată de Senatul local în aprilie.

Publicitate electorală

Ea urmează să fie validată de către guvernatorul Bill Lee, care s-a declarat ”deschis” acestei idei.

Legea stabileşte mai multe condiţii – membrii personalului care vor să poarte o armă trebuie să urmeze 40 de ore de ”formare de bază în menţinerea ordinii în şcoli”.

În martie 2023, un atacator a deschis focul într-o şcoală primară, la Nashville, a ucis trei elevi în vârstă de nouă ani şi trei membri ai personalului, după care a fost ucis prin împuşcare de poliţie.

Congresul dinTennessee este dominat de republicani, un partid de dreapta în care se află cei mai fervenţi apărărtori ai purtării armelor de foc.

Aleşi democraţi au fost excluşi în urma unor manifestaţii care cereau restricţii suplimentare ale armamentului după drama de la şcoala dinNashville.

Măcelurile sunt frecvente în şcolile americane, însă instituţiile federale au o marjă de manvră limitată în acest subiect. Fiecare stat îşi poate impune propria reglementare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. E foarte bine. Sa dea la toti. La copii, scolari si prescolari, la catei, pisici… O sa fie ca in Donbas. Sunt multi inteligenti acolo.