G4Media.ro

Vino la Conferința Economedia: A.I. PLAY în business și administrație / Participare…

Vino la Conferința Economedia: A.I. PLAY în business și administrație / Participare gratuită

Economedia vă invită la o conferință imersivă despre transformarea bazată pe inteligența artificială a mediului de afaceri și a administrației din România.

 

 • Când: 28 noiembrie 2023, 09.00 – 12.30
 • Unde: Hotel Novotel, București

Înscriere gratuită: Pentru a participa invităm înregistrați în acest formular.

Conferința va pune în dezbatere o temă de importanță crucială pentru prezent și viitor: mai poate funcționa o organizație, fie că este publică sau privată, fără inteligența artificială? Totodată, va explora cele mai eficiente modalități de a utiliza instrumentele AI în beneficiul companiilor și, înfinal, al fiecăruia dintre noi.

Va fi organizat în două paneluri, centrate pe mediul de business și, respectiv pe administrația publică.

Primul panel va oferi o perspectivă asupra modului în care firmele pot capitaliza oportunitățile create de revoluția IA și pot naviga cu succes într-un viitor automatizat și digitalizat. Cel de-al doilea va explora modul în care autoritățile pot să analizeze volume mari de date cu AI pentru a lua decizii mai bune și cum poate inteligența artificială să ajute statul român să răspundă mai bine nevoilor cetățenilor.

Speakeri invitați:

PANEL 1. Cum transformă inteligența artificială mediul de afaceri?

 • Tudor COSĂCEANU, UiPath Romania (confirmat)
 • Adrian ISPAS, Founder & CEO Vatis Tech (confirmat)
 • Cristian POPESCU, Country Lead Enterprise Business la AWS Romania (confirmat)
 • Sesiune Q&A

PANEL 2. Cum ajungem de la codași pe scara europeană a digitalizării la inteligențăartificială pentru cetățeni?

 • Alexandru GHIGIU, Șeful Cancelariei Prim-ministrului, Guvernul României (confirmat)
 • Dragoș TUDORACHE, Co-raportor al Parlamentului European pentru „AI Act” (confirmat)
 • Mateusz MAJEWSKI, Vicepreședinte regional pentru Europa de Sud-Est, UiPath (confirmat)
 • Sabin SĂRMAȘ, Șeful Comisiei de IT&C din Camera Deputaților, Parlamentul României (confirmat)
 • Elisabeta MORARU, Country Director Google România (confirmat)
 • Ott VELSBERG, Chief Data Officer al Republicii Estonia (online/confirmat)
 • Sesiune Q&A

Special guest: A.I.

Moderator al evenimentului: Cătălin STRIBLEA, jurnalist

Confirmarea înregistrării va fi transmisă pe emailul indicat în formular, cu câteva zile înainte de eveniment, împreună cu mai multe detalii despre program și acces.

ARGUMENT

Prima conferință Economedia lansează o provocare: mai poate funcționa o organizație, fie estepublică sau privată, fără inteligența artificială?

Panel 1. Inteligența artificială are un impact în continuă creștere asupra mediului de business din România, care nu poate rămâne în afaravalului IA”, într-o economie globală și dependentă de relațiile internaționale. Mai degrabă decât servească drept înlocuitor al inteligenței șiingeniozității umane, inteligența artificială este văzută, în general, ca un instrument de sprijin. Tehnologia în rapidă evoluție reconfigurează domeniile de muncă tradiționale și promovează o dezbatere esențială despre adaptarea la transformările digitale într-un mediu economic înschimbare constantă. Panelul dedicat transformării mediului de afaceri pe baza AI va oferi o perspectivă asupra modului în care firmele pot capitaliza oportunitățile create de revoluția IA șipot naviga cu succes într-un viitor automatizat și digitalizat.

Întrebări supuse dezbaterii: Cum creezi un business eficient și agil cu ajutorul inteligențeiartificiale? Cum creează inteligența artificială noi modele de afaceri? Care sunt primelesectoare care lucrează deja cu IA? Care este impactul AI asupra clienților? Cum schimbi culturaorganizațională pentru a adopta tehnologia AI și pentru a crea un mediu de lucru orientat spreinovație? Cum se schimbă relațiile dintre angajator și angajat într-un mediu de lucru care integrează inteligența artificială și ce impact are asupra talentelor? Cum pot fi implementate cu succes tehnologiile IA în cadrul companiilor? Care sunt riscurile implementării AI pentrubusiness?

Panel 2. România a revenit pe ultima poziție în clasamentul DESI, indicele care măsoară niveluldigitalizării. Un aspect și mai îngrijorător este țara noastră a avut cel mai redus ritm de creștere al DESI în perioada 2015-2022. Acest lucru arată România, chiar dacă a avut unprogres privind digitalizarea, s-a îndepărtat tot mai mult de media europeană, celelalte țăriînregistrând un progres mult mai dinamic în această perioadă.

În acest context, inteligența artificială poate schimba regulile jocului pentru administrațiilepublice. AI poate gestiona mai eficient volumele mari de date, poate automatiza sarcinile de rutină, poate accelera procesul de luare a deciziilor și poate ajuta guvernele facă mai mult cu mai puțin.

Întrebări supuse dezbaterii: Cum poate statul român exploateze puterea inteligenței artificialepentru a-și moderniza sistemele? Cum pot autoritățile analizeze volume mari de date cu AI pentru a lua decizii mai bune? Cum poate inteligența artificială ajute statul român răspundă mai bine nevoilor cetățenilor? Este AI o amenințare sau o oportunitate pentruangajații din sectorul public? Pot companiile românești ajute statul folosească AI pentru a oferi servicii mai bune? Care sunt riscurile și amenințările folosirii AI în sectorul public și care sunt limitele sale? Are România o strategie și instrumentele necesare în revoluția AI, care deja aînceput, la scară globală? Suntem pregătiți, la nivel legislativ, pentru adoptarea noilortehnologii? Panelul își propune răspundă la aceste întrebări pentru a crea o foaie de parcurspentru o guvernanță eficientă a datelor și o adoptare responsabilă a inteligenței artificiale însectorul public.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează