G4Media.ro

Conducerea Consiliului Județean Sibiu cere demisia directorului Bibliotecii ASTRA / Un document…

Conducerea Consiliului Județean Sibiu cere demisia directorului Bibliotecii ASTRA / Un document prin care angajații își asumau muncă fără salarii a fost prezentat de G4Media

Consiliul Județean Sibiu a anunțat marți că i-a solicitat demisia directorului Bibliotecii ASTRA, Silviu Borș, din cauza actului managerial ”defectuos” al acestuia, anunță Turnul Sfatului.

Reacția CJ Sibiu, condus de liberala Daniela Cîmpean (foto) vine după ce luni, G4Media a prezentat un document prin care angajaților li se cerea să vină în continuare la muncă fără a avea garanția că vor primi salariile din cauza lipsei banilor. ”Fără a contesta calitățile științifice ale domnului Silviu Borș, actul managerial pe care acesta l-a exercitat în ultima perioadă este unul defectuos care a dus Biblioteca  Județeană ASTRA Sibiu în situația de a nu-și acoperi cheltuielile de funcționare până la sfârșitul anului, motiv pentru care conducerea Consiliului Județean Sibiu i-a solicitat demisia. Considerăm nelegală soluția găsită de domnul manager cu privire la munca neremunerată și prin urmare nu o susținem”, a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt al CJ Sibiu.

Conducerea CJ Sibiu asigură angajații bibliotecii că ”a făcut toate demersurile către Guvernul României pentru ca, prin rectificarea bugetară, să se aloce sumele prin care să se acopere efectele managementului deficitar al domnului Silviu Borș”.

Angajații Bibliotecii Județene ASTRA au fost invitați în urmă cu câteva zile să semneze o declarație prin care iau act că nu-și vor mai primi salariile până când bugetul nu va fi suplimentat. Aceasta este ultima soluție propusă de conducerea instituției după ce mai multe variante au picat din cauza opoziției angajaților.

”Având în vedere situația prezentată la ședința din data de 08.09.2021 cu angajații Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, privitor la faptul că nu mai sunt fonduri alocate pentru plata drepturilor salariale pe lunile septembrie 2021 – decembrie 2021, suntem de acord să ne continuăm activitatea urmând ca drepturile salariale cuvenite să le primim în caz de rectificare bugetară sau în cazul în care instituția va cumula fonduri din alte surse”, e declarația pe care fiecare angajat a fost rugat să o semneze.

Sursa foto: Facebook / Daniela Cîmpean

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. erau 22 de angajati in martie 2021, de ce sunt 75 azi?

  2. Pentru cine nu știe cum funcționează lucrurile între CJ și subordonate, practica este de a se ordona verbal să solicite subordonata să se implementeze o soluție (gândită evident de CJ), care dacă ar transpira in public s-ar sparge urât in capul conducerii CJ. Deci amărâtul ăla de director n-a făcut altceva decât să urmeze indicațiile primite de la CJ.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.