G4Media.ro

Conducerea Blocului Naţional Sindical anticipează proteste în stradă încă din prima lună…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Conducerea Blocului Naţional Sindical anticipează proteste în stradă încă din prima lună a anului 2023

Reprezentanții Blocului Naţional Sindical anticipează că anul 2023 va fi unul marcat de proteste încă din prima lună, motivul fiind salariile mici ale unor categorii precum poliţiştii şi profesorii, relatează News.ro.

Reprezentanţi ai conducerii Blocului Naţional Sindical (BNS), una dintre cele mai mari confederaţii sindicale din ţară, cred că încă din luna ianuarie anul viitor va fi marcat de proteste ale salariaţilor.

„Probabil că din ianuarie vom asista la proteste ale poliţiştilor şi ale profesorilor din cauza salariilor mici. Anticipez că anul 2023 va fi destul de complicat din punctul de vedere al salarizării”, a transmis, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a BNS, secretarul general confederaţiei, Horaţiu Raicu.

Blocul Naţional Sindical, organizaţie care are 31 de ani de activitate, este una dintre cele cinci mari confederaţii sindicale reprezentative din România. Confederaţia reuneşte aproximativ 320.000 de membri de sindicat care lucrează în companii private sau în sectorul public, fiind alcătuită din 40 de federaţii profesionale din diverse domenii de activitate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Mai asteptati nitzel ca vine Ciolacu, va da un cartus de BT ca sa taceti din gura!

    • Domnilor profesori anticipez prezenta dvs . alaturi de muzica si dansul pinguinului .Ce mai daca-i bal, bal sa fie .

  2. S-a trezit BNSul?!
    Guvernul Dancila dadea in Decembrie 2017 celebra OUG 79/2017, cea prin care au fost transferate Contribuțiile din sarcina angajatorului în cea a salariatului, au trecut 5 ani de când produce efecte și încă nu trecut prin cele 2 Camere ale Parlamentului pentru a fi aprobată sau respinsă prin lege, iar acest lucru afectează, în continuare, un număr semnificativ de salariați.
    Legea de aprobare e la Camera Deputaților și zace acolo, adica din 2019 n-a mai cunoscut niciun progres.
    Parlamentul Romaniei nu a luat-o în discuție nici azi și nu a supus votului final aprobarea sau respingerea acestei Ordonanțe(care conform Constitutiei trebuie sa devina LEGE votata de Parlament!), desi în realitate majoritatea angajatorilor care „se tem” de o eventuală respingere a sa la CCR și de o revenire la sistemul anterior de plată a Contribuțiilor, NU au modificat Salariul brut corespunzator al angajatilor!.
    Iar BNS care initial a tot atacat guvernul Dancila, acum tace chitic, rusine!!

  3. „ajofm locuri de munca” pe google
    Insa din momentul cand cineva din mediul privat gaseste in CV ca potentialul angajat a lucrat intr o institutie publica…ff posibil sa zica pas

  4. Normal,ca asa se va intampla.,vazand ca Europa deja se ,,misca,cu deosebirea ca la noi ,o sa mai intarzie putin din motivele bine cunoscute .,Craciun ,Revelion,SF.ion , Boboteaza,,dar si facturile care inca nu au sosit !!

  5. Deja au luat-o pe aratura!daca neamul tace,mai rau fac,ca atata stiu!

  6. Deja au luat-o pe aratura!daca neamul tace,mai rau fac,ca atata stiu!sa se mearga pana la capat cu pensiile smecherilor!!!

  7. Deja au luat-o pe aratura!daca neamul tace,mai rau fac,ca atata stiu!sa se mearga pana la capat cu pensiile smecherilor!!!nu 65,nu 80,etc,etc!contributivitate,si atat,la toti!!!