G4Media.ro

Condiția pusă de Marcel Ciolacu pentru a veni premier în coaliția cu…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Condiția pusă de Marcel Ciolacu pentru a veni premier în coaliția cu PNL: Nu îmi doresc să fiu premierul unui guvern cu ministerele trase din căciulă, ca acum doi ani

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat vineri la Brăila condiția pe care o pune pentru a veni premier în luna mai, când protocolul coaliției cu PNL prevede rotația celor două partide.

El a spus că nu vrea ca funcțiile ministeriale ”să fie trase din căciulă, în funcție de de rezultatele din județe. Dacă revenim la mofturile de a băga funcțiile în căciulă cum au făcut acum doi ani, pe mine m-au pierdut. Eu nu vreau să arunc guvernul într-o mascaradă cum s-a întâmplat acum doi ani (…) Trebuie să depășim mofturile de politicieni mărunți. Trebuie să ne vedem statutul de oameni de stat”.

Ciolacu s-a referit la împărțirea ministerelor între PSD, PNL și UDMR în 2021, când a fost formată actuala coaliție de guvernare, iar unele posturi de miniștri alocate PNL au fost stabilite în funcție de dorințele liderilor județeni.

Întrebat de ziariști dacă au început negocierile cu PNL pentru schimbarea unor ministere, Ciolacu a spus că ”nu au început negocierile, prioritățile sunt altele. Pe mine m-a deranjat mult că s-a discutat în spațiul public de rotație, pentru că eficiența ministrului scade. A fost o greșeală pentru cei care s-au trezit vorbind. Va fi o schimbare rapidă. Lucrăm deja în partid la programul de guvernare, apoi vom merge cu el în coaliție și nu cred că vor fi foarte multe negocieri. Din trecut trebuie să învățăm. Nu îmi doresc să fiu premierul unui guvern tras în căciulă, ci un guvern eficient, cu oameni care știu să conducă ministerele”.

Întrebat de ziariști cum comentează declarațiile prim-vicepreședintelui PNL Dan Motreanu, care l-a acuzat că încurajează atacurile liderilor PSD la adresa liberalilor, Ciolacu a spus că ”nu comentez declarațiile dlui Motreanu, dar îi reamintesc că a furat de la PSD 28 sau 30 de primari înainte de alegeri la Giurgiu. Să vadă din această perspectivă reacția deputatului Marian Mina în ce privește conducerea județului Giurgiu”.

Liderul PSD a lansat și o invitație pentru PNL: demararea unei discuții pentru o alianță politică care să meargă la alegerile din 2024. ”Sunt perfect de acord: dacă dorim să transformăm coaliția într-o alianță e momentul să ne așezăm la masă și să avem o alianță pentru România între cele două mari partide”.

Ciolacu a făcut vineri declarațiile într-o ședință a organizației PSD Brăila și într-o conferință de presă în aceeași localitate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Lucruri traznute cu domnu’ Ciolamacu. Lucreaza la programul de guvernare! Adica pana acum nu stie ca au deja unul sau ala e hartie igienica? Ministri trasi din caciula, adica tolomaci ca Daea si Rafila? Pai numai din astia au! Alianta cu PNL pentru urmatoarele alegeri! Adica nu mai scapam in veci de USL!

 2. Ciolanul face tot ce poate ca să aibă motiv să scoată PSD de la guvernare, așa cum ne-a obișnuit, și să lase PNL să se scufunde de tot

 3. VârCiolacu de fapt prefera ministerele cheie in locul functiei de prim ministru stie ca MăCiuca nu-i poate face probleme (e mana moarta si executa bine la comenzile PSD) .

 4. Nu, țarane,de data asta le tragi din pălărie că sunteți în București , săracilor.

 5. Ziganu de Buzău vrea și cu ea in cur și cu sufletul în rai…

 6. Deci,până acum s-a guvernat la mișto.
  Nu a fost omul potrivit la ministerul potrivit.
  Ăștia sunt mai penibili pe zi ce trece, tragedia e că românii îi cred oameni serioși.

 7. sa il propunem primar de simileasca !!!!

 8. Cum paula mea sa ai prim unu ca ăsta? Ce țară africană am ajuns! Doar hainele militare ii trebuie si e exact dictator african.
  Încearcă cuvinte noi, vrea sa para manierat, destinat…se vede țărâna sub unghii vrejule.
  Cum sa meargă înainte țară asta dacă este guvernată de pielea pukii ăștia?
  Rafila numără secundele sa scape, nimic absolut nimic nu a făcut neterminatu asta. aaa a promis iar zeci de spitale! mm.
  Grindeanu tine de scaun ca plouă cu bani. Imaginați-vă ca aveți sef pe ăsta 🤣🤣🤣🤣 pe lângă flegme, muci în pahar, petarde în wc etc ii dădeam și capace peste ceafa aia de frunce de rămânea chel.

 9. Pana atunci au un protocol semnat