G4Media.ro

Concursul de selecție de profesori pentru Școala Europeană de la Bruxelles se…

Concursul de selecție de profesori pentru Școala Europeană de la Bruxelles se reia în iunie, iar dosarele se vor putea depune online, anunță Sorin Cîmpeanu / Niciun câștigător pe posturile de Matematică și Chimie-fizică, unde salariile sunt peste 4.000 de euro

Concursul pentru ocuparea a 2 posturi de profesor la Școala Europeană de la Bruxelles se va relua și va fi posibilă depunerea online a dosarelor de înscriere, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației. Cîmpeanu a precizat că are în vedere organizarea concursului în prima săptămână din iunie, după ce la primul concurs s-au înscris 5 profesori (trei candidați pentru postul de matematică, un candidat pentru postul de Chimie-fizică/Științe integrate și un candidat pentru postul de „Consilier educativ”) și singurul câștigător a fost pe postul de consilier. Salariile pentru aceste posturi sunt între 4.000 și 6.000 de euro.

La sesiunea din luna mai, cadrele didactice s-au putut înscrie doar prin depunerea fizică a dosarelor la Registratura Ministerului Educației sau prin trimiterea lor prin poștă. „Vom modifica metodologia pentru ca depunerea dosarelor să fie posibilă online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro. Ministrul a precizat că „la proba de interviu au participat atât directorul Școlii Bruxelles IV, cât și reprezentantul asociației părinților”.

„Se intenționează reluarea concursului în perioada următoare. În cazul în care nu se ocupă posturile prin detașare își vor continua activitatea profesorii recrutați local de școală”, a precizat ministrul.

Cele 2 posturi care vor fi scoase la concurs în luna iunie sunt de Matematică cu predare în limba engleză, precum și de Chimie-fizică/Științe integrate cu predare în română și germană, franceză sau engleză. Singurul post care s-a ocupat la concursul organizat în luna mai a fost cel de Consilier educativ (”Advisor” – poziție specifică școlilor europene).

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.