G4Media.ro

Comună din judetul Vâlcea, executată silit de o formație de lăutari /…

Sursa foto: Facebook / Sutești Vâlcea

Comună din judetul Vâlcea, executată silit de o formație de lăutari / Aceștia au cântat în urmă cu 9 ani la o sărbătoare a localității, fără a li se achita onorariul / Pentru plata datoriei, primăria a scos la licitație cele două autobuze școlare ale comunității

Situație halucinantă la primăria comunei Sutești din județul Vâlcea, după ce a fost executată silit de o trupa de lăutari din Satu Mare. Aceștia au cântat acum aproape 9 ani la o sărbătoare a localității și căreia nu i-a fost plătit onorariul, pentru plata datoriei fiind scoase acum la licitație inclusiv cele două microbuze școlare din localitate, care deservesc 140 de elevi, informează Agerpres.

Primarul localității, Alin Dumbravă, a precizat că datoria inițială către această trupa de lăutari, de 25.000 de lei, a ajuns în prezent la 520.000 de lei, deoarece au fost prevăzute penalități foarte mari în contractul încheiat cu acești artiști de către conducerea comunei de la acel moment.

Primarul spune că nu are soluții pentru a le asigura elevilor din localitate transportul după ce microbuzele vor fi vândute, peste 100 de copii fiind în situația de a merge pe jos la școală.

“Avem 140 de copii la școală gimnazială din localitate și probabil că mulți vor alege să meargă la școli din localitățile învecinate unde au transport asigurat. Oamenii au aflat despre această situație și va dați seama că sunt foarte revoltați, însă nu avem alte posibilități să achităm datoria“, a declarat primarul din Sutești, citat de Agerpres.

“Din păcate, această este realitatea. Este o datorie care în momentul de față este de 5,2 miliarde de lei vechi către niște lăutari din Satu Mare care au cântat la Ziua Comunei în 2013. Au fost aduși pe un contract cu un onorariu de 25.000 de lei, dar care nu a fost achitat la timp de administrația de la acea vreme, astfel că s-a ajuns la această suma foarte mare pentru posibilitățile bugetului local. Procesul s-a terminat definitiv în 2019 și s-au mai făcut de atunci anumite plăti către această trupa, dar nu avem cum să achităm toată datoria. Am încercat să ajungem la o înțelegere și să plătim eșalonat, dar au spus că vor toți banii deodată astfel că executorul a scos la licitație bunuri ale primăriei – utilaje și mașini, între care și cele două microbuze pe care le avem pentru transportul elevilor din localitate“, a mai declarat primarul din Sutești.

Comună Sutești este o localitate cu o populație de circa 2.000 de locuitori și un buget anual ce nu depășește 2,5 milioane de lei, situată într-o zona viticolă din apropierea orașului Drăgășani.

Sursa foto: Facebook / Sutești Vâlcea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

21 comentarii

 1. Au taiat bon fiscal si factura fiscala? Ma indoiesc. Pare mai mult o praduiala locala impreuna cu primarul!

  • Contract omule, e mentionat in al 2-lea paragraf, randul 8.

  • Românistanul „ieuropean” .. 🤡😂😂😂😂 Cat de romaneascã e harneala asta .. 😂😂

  • Pai ba dasteptule cand incasezi banii ca firma de lautari tai chitanta sau emiti factura in baza contractului. Esti vai ma ma ta nu e de mirare ca votati PSD ciuma rosie!

 2. pai de ce nu au platit 25.000 de lei la timp? din 2013 pana in 2022 sunt totusi 9 ani… ca sa nu mai intreb de ce au adus lautari din satu mare pentru o petrecere campeneasca din judetul valcea.

  • Primarul care a fost în 2013 nu a achitat suma și pentru nerespectarea contractului sa ajuns la suma de 100000 de euro 1% fiind dobânda pe zi.Intr-un final sa rezolvat problema primăria va plăti pe luna 3600 de euro timp de 30 luni.Primarul care a fost are o familie numai de hoți și fiica lui a fost primar până în 2020 au lăsat primăria numai cu datori.

 3. Poate daca cei din primarie ar suporta o taiere de salariu de 50% pentru un an, s-ar gasi bani. In final tot a lor e vina ca nu au platit muzicantii la timp. Si cu salarii grase si fara nici o responsabilitate… cui nu-i convine?

 4. Ce mult „valoreaza” copiii in ochii autoritatilor.

 5. Primarii, ce categorie demna de tot dispretul si de ce nu exista nici un mecanism de control? De ce pot oriunde oricand sa fure banul public? Cand v-a recunoaste statul roman aceasta problema, cancer generalizat?

 6. Au vandut autobuzele scolare ale copiilor ca sa plateasca manelarii? Gradina maicii pluii domnului, traditionala. Romanashul in ie, hAURist. Bravos!

 7. Pai nu poti sa te mai kci de primarii astia destepti. Ala care a dat teapa de atunci trebuie tras la raspundere.

 8. Ati lasat copii fara transport la scoala si probabil multi vor abandona scoala.
  Ati batjocorit educatia de 30 de ani si asta e cel mai bun exemplu.
  Ati bagat bani in lautari , distractie pentru aparatul care va aduce voturi.

 9. Vâlcea ar putea sa I execute silit și pe hackerii din rusia!

 10. dar de ce nu se vand din ” Iphoanele” angajatilor de la primarie?Primarul sa renunte la Ipad si Iphone 13.
  Plus sa se vanda din masinile primariei,cum care?Audi si BMWurile luate pentru cei care trudesc la furatul comunei.
  Concediati din primarie lipitorile care joaca solitaire si sa vezi ce economii faci.Dar cum primaria este plina de neamuri …e mai bine sa distrugem cateva sute de copii prin neasigurarea transportului.Daca un copil este accidentat in timp ce vine la scoala folosind acostamentul drumului Primaria isi va face harakiri?Semnatarul contractului ,din partea primariei,are pensie speciala,doarme bine?
  si cica sa ne pregatim militar sa aparam hotzii din primarii sa nu fraternizeze cu invadatorii rusi…vorba aia,in secunda cand dai arme romanilor sa vezi ce epurare se va face prin institutii.

 11. 50000 de lei este egal cu 1000e. Ăla vinde autobuz școlar pe 5000 euro bucata? Nu mai votați cu PSD PNL. Ăștia face parte bani între ei pe autobuze și pe alte utilaje. Cum să vinzi două autobuze școlare pe 10000 de euro când unul costa minim de la 300000 de euro? Eu pun pariu că este ceva la mijloc, este posibil ca primarul să fi jucat la barbut sau alba neagră sau chiar și poker și a pierdut autobuzele. Generația care sa născut la sfârșitul anilor 90 și la începutul anilor 2000 are trebui sa iasă la vot masiv.

  • nu stai bine deloc cu aritmetica. 50.000 lei fac cam 10k euro, nu 1000. se imparte la 5.
   apoi, e vb de 520.000 lei deci peste 100k euro. in rest ai dreptate, pare o manevra facuta intentionat. si cum sa lasi 9 ani cand ai penalitatile alea?

  • Domne eh locuiesc lânga aceasta comuna în Creteni mai exact dar fostul primar al comunei Sutesti domnul Stănescu a păpat banii sau cu petrecere care se executa între ei împreună cu polițiștii nimeni nu este tras la răspundere, oameni ! Cum stam cu mâinile în în sân când ei fac avere și distracții pe spinarea nostră Treziți,va

 12. Astia au scos autobuzele la licitatie cu tot cu copii ca sa acopere suma aia. Dar lautarii aia platesc in fiecare an impozite la stat? NU cred!

 13. Astia au scos autobuzele la licitatie cu tot cu copii ca sa acopere suma aia. Dar laaautarii aia platesc in fiecare an impozite la stat? Nu cred!

 14. Astia au scos autobuzele la licitatie cu tot cu copii ca sa acopere suma aia. Dar laaautarii aia platesc in fiecare an immmpozite la stat? Nu cred!

 15. România Elicitată!

  Gunoiul PeNaL de primar nu putea să scoată la licitaţie maşinile cu care se plimbă piloşii din primărâie şi să le taie lefurile pentru incompetenţă, doar microbuzele şcolarilor!

  Antîiul Educat al ţării, Johannis, ce părere are, dar prima doamnă?