G4Media.ro

Companie italiană pusă sub acuzare de Parchetul condus de Kovesi pentru fraudă…

Companie italiană pusă sub acuzare de Parchetul condus de Kovesi pentru fraudă privind lucrări de modernizare a drumurilor din România / Antreprenorul ar fi pretins că a construit straturi de fundație cu o lățime de 7 metri, deși măsura doar 5 metri

Parchetul European (EPPO) anunță, într-un comunicat, că a sesizat Tribunalul Iași, pe data de 6 decembrie, într-un dosar penal în care o societate înregistrată în Italia și trei persoane fizice au fost puse sub acuzare pentru fraudă privind lucrări de modernizare a drumurilor din comuna Ibănești, județul Botoșani.

Printre acuzațiile aduse inculpaților se numără folosirea de documente false pentru a obține fonduri de la bugetul UE, prin declararea în fals a unor lucrări care nu au fost efectuate de constructor.

Potrivit anchetei, societatea, prin intermediul a trei dintre reprezentanții săi legali și supraveghetori, a declarat în fals că lucrările efectuate pe o porțiune de drum au depășit ceea ce era stabilit în contractul încheiat între Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și comuna Ibănești – respectiv în ceea ce privește calitatea și cantitatea lucrărilor prestate.

Parchetul European susține, în comunicat, că antreprenorul a pretins că a construit straturi de fundație cu o lățime de 7 metri, în loc de 5 metri, cât a fost construit în realitate, și de 5,5 metri pentru straturile de asfalt, în loc de 4 metri, cât a fost construit în realitate.

În practică, societatea italiană ar fi prezentat facturi pentru lucrări pe care nu le-a realizat, primind în mod ilegal 101 000 EUR (497 463,80 RON).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Doi antreprenori se lăudau:
  – Vezi vila aia? Am făcut-o din diferența de la 5m la 7m.
  – Da’ tu vezi spitalu ăla?
  – Care spital?
  – Păi tocmai!

 2. Usor de aruncat vina pe constructori. Dar dirigintii aia de santier platiti cu milioane de euro de CNAIR, care semneaza ca fiecare faza a lucrarii s-a efectuat conform proiectului? Aia si sutele de ingineri ai statului roman care urmaresc lucrarile si isi dau acordul pentru faza uermatoare? Ei cand raspund? Ca sigur nu le fac pe ochi frumosi.

 3. Restul de 2m reprezentand spaga pentru atribuirea contractului.

 4. E ceva dacă au gasit macar pe hartă ibanesti de Botoșani!
  Bini di tăt.
  Daca la un drumeag ca ăla au palmat 100k€ este inimaginabil ce este la drumurile lu baluță s4…spre exemplu 🤣
  Pai asta a schimbat borduri pe Olteniței de 2 ori pe an, a pus bolarzi, bălării, bariere si a lăsat la bordură neasfaltat ca sa între apa și în primăvara sa aibe motiv sa asfalteze iar…băăă!
  A tăiat peroanele de tramvai știind ca vin alea mai lungi, cand or veni, si sa ceara bani sa faca peroane lungi 🤣🤣🤣 baaaa fura ca în codru

 5. Daca Parchetul European,ar ,,lua la purecat,,(expresie consacrata la tv)toate lucrarile din comunele si satele patriei,ar trebui ca d-na Kovesi sa mai angajeze cateva zeci de procurori si nu ar ,,gata ,,pana la pensie,iar rezultatele ar ingrozii UE si ar trebuii sa se mai construiasca cateva inchisori !!

 6. Pe ei, rupe-le fâșul, italieni, CNAIR, primari etc. chiar dacă pare ceva insignifiant la cât se fură. E ca atunci când primești 100 de lei mărire la salariu, mai bine să îți dea decât să îți ia(precum Base).