G4Media.ro

Compania greacă Frigoglass deschide o nouă fabrică de vitrine frigorifice în România,…

Compania greacă Frigoglass deschide o nouă fabrică de vitrine frigorifice în România, la un an după incendiul care a distrus uzina din Timișoara

Compania greacă Frigoglass construiește o nouă unitate completă pentru producerea de frigidere profesionale în România, pentru a face față problemelor pe care le întâmpină cu fabrica din Rusia din cauza războiului, transmite presa elenă, citată de Rador. Cu un an în urmă, unitatea de producție din Timișoara a fost distrusă în urma unui incendiu.

Întrucât unitatea de bază se afla și în trecut în România, până la izbucnirea incendiului din 2021, compania a informat că a primit din contractul de asigurare despăgubiri în valoare de 25 de milioane de euro până în martie 2022, suma fiind aferentă cererii pentru daune materiale. În plus, a primit 5,5 milioane de euro în aprilie și 2,8 milioane de euro în mai, pentru cererea de despăgubire pentru daune aduse producției.

Acum unitatea de asamblare este transformată într-o unitate de producție pe verticală, care va avea o capacitate mai mare cu aproximativ 20% -30%, urmând să producă aproape 5.000 de vitrine frigorifice pe lună. Investițiile în unitate se ridică la un total de 3,3 milioane de euro, în timp ce divizia de sticlărie lucrează la randament maxim.

Cheltuielile totale de capital sunt estimate de companie la 60 de milioane de euro, în timp ce pentru reconstrucția unității din România planul prevede în jur de 40-42 de milioane de euro.

Există întârzieri, obișnuite, în ceea ce privește obținerea autorizației, dar toate celelalte avize au fost obținute și încep lucrările la clădire. În etapa finală se încheie acordurile cu furnizorii pentru restul echipamentelor.

Reprezentanți din conducerea grupului au spus că situația financiar-economică și strategia sunt în curs de revizuire. În plus, conducerea a angajat consultanți financiari și juridici, PwP și respectiv Milva, și analizează opțiuni pentru îmbunătățirea lichidității și a structurii capitalului.

Traducerea: Carolina Ciulu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ce mișcare greșită. Statul ăsta e in faliment. Mai trăiesc doar bugetarii.

  2. Acum regretă grecii că au dat foc uzinei pentru banii de asigurări. De două ori, că prima oară a ars doar o jumătate din ea. După ce vor putea redeschide producția în Rusia, vor da din nou foc, că e mai rentabil decât să o închidă pur și simplu.