G4Media.ro

Compania germană care deține abatorul Tönnies, unde s-au infectat sute de români…

Compania germană care deține abatorul Tönnies, unde s-au infectat sute de români cu COVID-19, a cerut sprijin guvernului pentru plata muncitorilor aflați în carantină

Compania germană de procesare a cărnii Tönnies, care a fost în centrul unui focar de Covid-19 care a obligat autorităţile să reimpună restricţii locale, a solicitat sprijinul guvernului de la Berlin pentru a plăti muncitorii aflaţi în carantină, provocând duminică critici din partea politicienilor, transmite Reuters, citată de News.ro.

Epidemia declanşată la abatorul Tönnies din oraşul Guetersloh, din vestul Germaniei, a infectat 1.500 de muncitori, ceea ce a făcut ca 600.000 de oameni din regiune din fie nevoiţi să stea în izolare timp de două săptămâni.

Cazul a declanşat o dezbatere la nivel naţional legată de condiţiile în care muncitorii, mulţi dintre ei străini, lucrează în industria cărnii din Germania.

Vineri, compania privată Tönnies, care are 16.500 de angajaţi şi venituri anuale de circa 7 miliarde de euro, a solicitat sprijin financiar din partea guvernului pentru a plăti muncitorii care au fost plasaţi în carantină fără să fie bolnavi, a relatat publicaţia Frankfurter Allgemeine.

”Nu am prea mult simpatie pentru asta. După ce o întreagă regiune a fost nevoită să fie izolată, acest lucru nu va contribui la reducerea iritării publice”, a declarat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, publicaţiei Bild am Sonntag.

Legea germană referitoare la prevenirea bolilor infecţioase permite firmelor să primească sprijin dacă muncitorii lor sunt plasaţi în carantină.

Opinia ministrului este împărtăşită şi de Karl-Josef Laumann, ministrul Muncii din landul Renania de Nord Westfalia, unde se află abatorul.

Laumann a spus că în timp ce Tönnies ar putea avea baza legală să facă solicitarea de sprijin financiar, compania ar trebui să fie precaută.

”Dacă aş fi în situţia dl. Toennies şi a partenerilor săi de afaceri, m-aş gândi foarte bine la ce aşteptări ar trebui să mai aibă de la oamenii din Renania de Nord Westfalia”, a declarat acesta publicaţiei.

Toennies nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Si nemtii sunt putin romani uneori. Mai ales cand ajung miliardari.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.