G4Media.ro

Compania Facebook este acuzată că a acordat acces preferențial la datele utilizatorilor…

Compania Facebook este acuzată că a acordat acces preferențial la datele utilizatorilor pentru unele companii și l-a restricționat pentru altele

Damian Collins, un parlamentar britanic, a dat publicității documente interne ale Facebook, care ar demonstra că anumite companii, printre care Netflix și Airbnb, au beneficiat de acces preferențial la datele utilizatorilor rețelei de socializare, transmite Reuters.

Sunt 223 de pagini ale unor mesaje trimise între angajați de vârf ai Facebook, inclusiv ale fondatorului Mark Zuckerberg, care arată că această companie încerca să obțină venituri prin vânzarea accesului la datele personale ale utilizatorilor . În plus, potențialilor rivali le era blocat acest acces.

Damian Collins susține că documentele ”ridică întrebări importante despre modul în care Facebook a utilizat datele utilizatorilor, politicile de lucru cu dezvoltatorii de aplicații și cum s-au folosit de poziția sa dominantă pe piața social media”. Parlamentarul conservator susține că Facebook a avut o atitudine agresivă privind aplicațiile concurente prin blocarea accesului la datele utilizatorilor. Este prezentată, în acest sens, o discuție între Zuckerberg și un angajat de rang înalt în care au  decis blocarea accesului la Vine în ziua în care Twitter a lansat serviciul de video-sharing.

Facebook a reacționat afirmând că documentele pot fi înșelătoare fără a fi puse în contextul în care au fost făcute comunicările interne respective.

Foto: Facebook/ Mark Zuckerberg

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. INTRATI BA IN PESEDE SI VA DA TODIREL CE LEGI VRETI VOI.
    PESEDE E DE VIITOR. SE POATE LANSA LA NIVEL PLANETAR.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.