G4Media.ro

Comisia Iordache începe marți discuțiile pentru modificarea codurilor penale în sensul dorit…

Comisia Iordache începe marți discuțiile pentru modificarea codurilor penale în sensul dorit de PSD. Au fost convocați membrii comisiei

Membrii Comisiei speciale a Parlamentului în domeniul justiției, comisie condusă de Florin Iordache, au primit azi un mesaj prin care sunt convocați la o ședință la ora 15.30, potrivit unor surse parlamentare. Liviu Dragnea a dat semnalul că vrea ca această comisie să modifice Codul Penal și Codul de Procedură Penală, dat fiind că guvernul Dăncilă a refuzat să adopte OUG în acest sens.

Convocarea membrilor comisiei a venit la o zi după ce birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis prelungirea cu 120 de zile a perioadei de activitate a Comisiei Iordache.

Liviu Dragnea a fost extrem de iritat în ultimele trei săptămâni, după ce guvernul a refuzat să adopte ordonanța de urgență care ar modifica legislația penală astfel încât sute de dosare să fie distruse.

Pe 5 aprilie, Dragnea a solicitat Guvernului să înceteze cu discuţia despre Coduri şi anunțat că Parlamentul trebuie să finalizeze procedura pe marginea acestora.

„Deci eu cer guvernului în mod ferm să înceteze cu această discuţie la nesfârşit. Parlamentul începuse procedura de finalizare a votului pentru Codurile penale, după verificarea de la Curtea Constituţională. A fost o greşeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da aceste Coduri prin Ordonanţe de urgenţă ca să ajungă la final să se meargă, din câte am înţeles, cu vreo 7 – 8 articole la Bruxelles într-o mare umilinţă.Deci, în ceea ce priveşte Codurile penale şi legislaţia respectivă, Parlamentul trebuie să-şi urmeze cursul pe care îl începuse. Că se vor adopta în această sesiune, în sesiunea următoare, când se vor adopta, aceste legi trebuie să fie finalizate pentru că au deasupra lor controlul CCR. Guvernul trebuie să se ocupe serios de programul de guvernare, când are de gând să adopte ceva anunţă azi şi adoptă într-o săptămână, nu putem lăsa să se discute despre nişte teme parazite luni de zile. Aici doamna prim ministru trebuie să ia o decizie, este apanajul dumneaei”, a spus liderul PSD (Sursa).

Modificările cerute de PSD ar modifica radical codurile penale în beneficiul condamnaților și inculpaților. Unul dintre marii beneficiari ar fi Liviu Dragnea, care ar putea scăpa de toate dosarele penale. Modificările Codurilor Penal și de Procedură Penală vor reduce pedepse, termene de prescripție, vor extinde perioada de contestație în anulare, vor dezincrimina anumite fapte și vor deschide calea rejudecării unor dosare.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. totul pentru infractori. nimic pentru tara!

 2. S-a apasat din nou butonul pentru ciordeala, vezi legea aia fara incompatibilitati….si acum planul pentru lovitura decisiva.

  • aiurea, au kktul la cur, doar morcovul il mai tine sa nu iasa. au dat-o pe procedura normala, ca prin oug au vazut ca merge asa usor.

 3. comisia speciala, sectia speciala, justitia speciala…

  • Specialii nostri! Trebuie sa se numeasca (nu sa fie) speciali, altfel cum sa beneficieze de pensii speciale?!

 4. Bai nene, cat o sa-l mai vedem pe tampitu’ asta dand ora exacta in legislatia penala?!

 5. Ciordache!
  Sa indeplinesti cu sfințenie ordinul de partid sa va scăpați infractorii!
  Sa faci varza noul Cod Penal cu priceperea de care esti cunoscut!
  Sa faci totul pe repede inainte,fara dezbateri publice ca doar la voi se poate!
  Si grabiti-va sa nu se întâmple ceva ca la Paris in timp ce voi munciti pentru tara!
  Nu contează pentru vou ca la Refendum va fi un vot impotriva infractorilor!

 6. Ce program de guvernare , ei au treaba cu blocarea justitiie. Pana-si termina mandatul , vor sa fie albiti cavarul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.