G4Media.ro

Comisia Europeană va contribui cu 400 de milioane de euro la iniţiativa…

Comisia Europeană va contribui cu 400 de milioane de euro la iniţiativa OMS de achiziţie a vaccinurilor pentru Covid-19

Comisia Europeană a anunţat luni că va contribui cu 400 de milioane de euro, sub formă de garanţii, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de achiziţie a vaccinurilor pentru Covid-19, în timp ce OMS a anunţat că Germania s-a alăturat pactului şi că agenţia încă negociază cu blocul european, transmite Reuters, citată de News.ro.

Executivul UE nu a clarificat dacă statele eurpene vor achiziţiona vaccinuri prin intermediul programului OMS.

“Germania s-a alăturat facilităţii COVAX”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Gheybreyesus, într-o conferinţă de presă susţinută la Geneva, fără să detalieze termenii.

”Negociem totodată cu restul statelor membre ale UE. O posibilitate pe care o analizăm este ca statele UE să se alăture în bloc. Cred că cea mai bună cale pentru a opri pandemia este prin solidaritate, cooperare şi unitate”, a spus acesta.

Iniţiativa COVAX are rolul să cumpere pentru toate ţările din lume 2 miliarde de doze de la mai mulţi producători de vaccinuri, până la sfârșitul anului 2021.

Sprijinul financiar al UE va avea loc prin intermediul garanţiilor, potrivit Comisiei. Un purtător de cuvânt al Executivului UE nu a clarificat cum vor fi oferite garanţiile și de ce au fost preferate în locul finanţării directe, în numerar.

Cel puţin 172 de ţări şi-au exprimat interesul pentru COVAX, inclusiv 92 de state cu venituri mici și medii, eligibile să obţină vaccinuri prin intermediul alianţei GAVO, care acoperă majoritatea costurilor.

Aproximativ 80 de state care se finanţează singure şi-au exprimat la rândul lor interesul și trebuie să facă angajamente ferme până pe 18 septembrie.

Statele Unite, Japonia, Marea Britanie şi UE au încheiat acorduri proprii pentru milioane de vaccinuri pentru Covid-19 pentru cetăţenii lor, ignorând avertismentele OMS că ”naţionalismul în cazul vaccinurilor” va reduce oferta.

sursa foto: Ulrike Leone from Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Scopul a fost atins. Acum sa ploua cu bani!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.