G4Media.ro

Comisia Europeană: Măsurile anti-corupție luate de Ungaria pentru a evita tăieri de…

Sursa foto: European Council

Comisia Europeană: Măsurile anti-corupție luate de Ungaria pentru a evita tăieri de fonduri nu sunt suficiente

Ungaria riscă suspendarea unor plăţi de 7,5 miliarde de euro de la bugetul Uniunii Europene din cauza suspiciunilor de corupţie, în ciuda concesiilor făcute de Budapesta pentru a combate utilizarea necorespunzătoare a fondurilor UE, relatează Agerpres conform DPA.

Experţi ai Comisiei Europene au examinat măsurile luate de Ungaria în încercarea de a preveni suspendarea plăţilor şi au ajuns la concluzia că eforturile anti-corupţie nu sunt suficiente pentru a avansa cu transferul banilor.

Comisia Europeană ar urma acum să propună Consiliului ca cele 7,5 miliarde de euro să fie retrase, aşa cum a sugerat Bruxellesul încă din septembrie.

Preşedinta CE, Ursula von der Leyen, şi ceilalţi 26 de comisari europeni urmează să decidă săptămâna viitoare dacă vor înainta propunerea către statele membre.

Propunerea CE va trebui apoi aprobată de o majoritate calificată a ţărilor din UE, ceea ce înseamnă cel puţin 15 din cele 27 de state membre, care să reprezinte împreună cel puţin 65% din populaţia totală a UE.

Comisia Europeană critică de mult timp corupţia extinsă din Ungaria.

Într-un raport din iulie, Bruxellesul vorbea despre „un mediu în care riscurile clientelismului, favoritismului şi nepotismului în administraţia publică la nivel înalt nu sunt eliminate”.

Cele 7,5 miliarde de euro nu sunt singurele fonduri ale UE pe care Ungaria riscă să le piardă din cauza suspiciunilor de corupţie şi a încălcărilor statului de drept. Budapesta este de asemenea în dispută cu Bruxellesul şi în legătură cu plăţile din Planul de Redresare şi Rezilienţă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Traiasca Putinel al Ungaristan-ului!

  • BoZ.goria n-are ce cauta in UE si in NATO sa se duca mai bine la prietenii lor ruZnaci!

  • Cu vorba bună nu faci nimic, la bani trebuie pedepsiți bolșevicii din țările (foste) comuniste 😂😂😂😂😂

 2. Era evident ca nu-i vor lauda din prima, la a doua strigare vor fi OK. Asa e in uniune…aia mici sunt priviti de sus,ueori pe buna dreptate.

 3. 40-50 de articole despre Ungaria saptaminal, g4media.
  Cam interesant.

  • Pai asa o catastrofa ca cea ungureasca a secolului XXI foarte rar se intampla, merita toata atentia si e doar inceputul, abia de acum urmeaza caderea in gol.

  • @vasala,
   Tu esti chiar o catasfrofā

 4. Viktatotașul atât a trolat UE încât dacă n-are șapcă, de ce n-are țigări fără filtru, de ce n-are brichetă… Oricum o întoarce tot mumuiță scrie pe curul lui! :)))))

 5. Ne cigánkodj Orbán Viktor!!!