G4Media.ro

Comisia Europeană lansează un apel de proiecte în cercetare în valoare de…

sursa foto: Pexels.com

Comisia Europeană lansează un apel de proiecte în cercetare în valoare de 1,25 miliarde de euro

Comisia Europeană a lansat marți noi cereri de proiecte în valoare de peste 1,25 miliarde de euro pentru a sprijini cercetarea în cadrul programului Marie Sklodowska-Curie (MSCA), parte a programului de cercetare și inovare al UE, Orizont Europa, potrivit unui comunicat al instituției.

Aceste fonduri vor permite dezvoltarea unor programe doctorale și postdoctorale de excelență și vor sprijini proiecte de cercetare și inovare în colaborare.

Iliana Ivanova, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat că „prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie din cadrul programului Orizont Europa, ne angajăm să încurajăm colaborarea internațională și să formăm următoarea generație de cercetători și inovatori. Avem nevoie de acești cercetători excelenți în Europa pentru a rămâne în fruntea progresului științific și pentru a face față provocărilor cu care ne confruntăm.

Comisia arată că finanțarea va sprijini și va oferi locuri de muncă pentru aproximativ 10.000 de cercetători din întreaga lume, în toate etapele carierei lor, în cadrul unor proiecte de cercetare care acoperă toate domeniile științei.

Cercetătorii sprijiniți vor putea să își desfășoare activitatea de cercetare, dobândind în același timp noi competențe și dezvoltându-și carierele în UE și în afara acesteia.

Orizont Europa finanțează excelența în cercetare și inovare și permit cercetătorilor să dobândească noi cunoștințe și competențe, prin formare și experiență în străinătate, în diferite domenii științifice și sectoare socio-economice.

Aceste acțiuni promovează punerea în aplicare a principiilor Cartei europene a cercetătorilor și a obiectivelor noului cadru european pentru cariere în cercetare prin stabilirea unor standarde comune, în special în ceea ce privește formarea cercetătorilor și condițiile de muncă și de recrutare a acestora.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează