G4Media.ro

Comisia Europeană îmbunătățește prognoza de creștere economică a României, dar atrage atenția…

Comisia Europeană îmbunătățește prognoza de creștere economică a României, dar atrage atenția asupra continuării politicii fiscale ”expansioniste”

Comisia Europeană a îmbunătățit estimarea privind creșterea economică în România în 2020 de la 3,6% din PIB (cât estimase în toamna trecută) la 3,8%, potrivit prognozei de iarnă publicate joi.

Executivul european a ameliorat și prognoza privind creșterea economică din 2021 de la 3,3 la 3,5% din PIB.

Comisia Europeană arată în prognoza de iarnă că eliminarea taxelor din energie și sistemul bancar (prevăzute în OUG 114 / 2018 și eliminate de guvernul Orban prin OUG 1/2020) vor favoriza investițiile private.

În schimb, Comisia avertizează că o continuare a politicilor fiscale expansioniste (creșterile prognozate de pensii și salarii în domeniul bugetar, scăderi de taxe și impozite – n.red.) ”care agravează dezechilibrele bugetare ar putea afecta încrederea investitorilor și ar duce la costuri mai mari de finanțare” (a deficitelor – n.red.).

În același timp, notează Comisia Europeană, ”începerea consolidării fiscale atât de necesare ar putea contribui la eliminarea dezechilibrelor acumulate, dar ar putea avea ca efect și o creștere economică ceva mai mică”.

Citește aici Prognoza de iarnă a Comisiei Europene (lb. engleză)

Sursa foto: Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Romania poate creste si cu 10% pe an (si fara inflatie peste 2%) timp de cel putin 10 ani (timp in care ar depasi media UE la PIB per capita ajustat la puterea de cumparare, si ar ajunge la cel putin 75% la PIB at market prices ) — cu conditia intrarilor naturale de investitii private care urmaresc materializarea potentialului foarte al Romaniei in cam toate sectoarele.

  Dar investitiile private, desi vor sa intre pentru ca ar avea intersul, si ar intra rapid, nu vor intra atat timp cat Romania este parazitata de mafia PSD-ista din administratie. Economia nu poate functiona cu atat timp ca Romania nu scapa de aceast sistem parazitar care o macina si o sleieste de puteri.

  Nu este nevoie de nici un „miracol”, si nu este vorba de niciun „blestem”. Romanii trebuie doar sa deparaziteze Romania de urmasii otomanilor cuibariti in Bucuresti si slujiti de o retea de servitori care tine „teritoriul” sub control.

  Doua masuri necesare, in ordine:
  1.1. Mutarea capitalei de la Bucuresti si pusa in adevarata metropola a Romanilor: Orasul Iasi.
  1.2. (Si in paralel) primenirea totala a administratiei prin digitalizare-simplificare (multe lucruri au fost deja testate in Estonia, putem aplica metode deja testate, cu minime adaptari) dupa principiul scris in Constitutie: Poporul este Suveran (nu vreun sclav al mafiotilor), deci statul exista sa serveasca binele comun al cetatenilor (ordinea, securitatea, etc).
  2. Investitii si restul.

 2. 17 miliarde de euro deficit comercial in 2019.
  bmw, porsche, …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.