G4Media.ro

Comisia Europeană critică presiunile asupra justiției și slaba performanță a sistemului de…

Comisia Europeană critică presiunile asupra justiției și slaba performanță a sistemului de educație

Comisia Europeană a denunțat miercuri într-un document oficial ”provocările la adresa independenței justiției” și ”presiunea pusă pe instituțiile judiciare și cadrul legal din domeniul anticorupției”. Corupția este printre cele mai mari provocări pentru mediul de afaceri, arată CE în propunerea privind recomandările de țară. Un alt domeniu în care România e restantă față de obligațiile asumate în discuțiile cu Bruxelles-ul este educația.

Astfel, Comisia Europeană arată că ”slaba perfomanță a sistemului de educație contribuie la lipsa egalității de șanse”.

De asemenea, Comisia Europeană a adresat un avertisment României privind riscul foarte ridicat de sărăcie sau de excluziune socială. „Familiile cu copii, persoanele cu dizabilităţi, romii şi populaţia rurală sunt în mod special afectaţi. Inegalităţile ridicate privind veniturile persistă, pe fondul impactului scăzut al facilităţilor fiscale”, se arată în recomandările specifice de ţară publicate de Executivul comunitar, recomandări care ar urma să fie adoptate de Consiliul Uniunii Europene, scrie Agerpres.

„Piaţa muncii se înăspreşte în urma creşterii angajărilor, odată cu o reducere a forţei de muncă din cauza emigraţiei şi a îmbătrânirii populaţiei. În acelaşi timp, România are un potenţial substanţial de forţă de muncă nefolosită, şi câteva grupuri, cum ar fi tinerii, romii, şomerii pe termen lung şi persoanele cu dizabilităţi se confruntă cu dificultăţi în accesarea pieţei muncii”, apreciază Executivul comunitar, potrivit Agerpres.

Comisia Europeană a prezentat miercuri recomandările specifice fiecărei ţări pentru 2018, în care defineşte orientările de politică economică pentru fiecare stat membru în parte pentru următoarele 12-18 luni.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.