G4Media.ro

Comisia Europeană: Campania anti-migrație a guvernului Orban distorsionează adevărul, iar executivul comunitar…

Comisia Europeană: Campania anti-migrație a guvernului Orban distorsionează adevărul, iar executivul comunitar va reacționa la fel de dur împotriva acestei retorici

Campania anti-migraţie a guvernului ungar, care atacă şi Comisia Europeană, distorsionează adevărul, iar executivul comunitar va reacţiona la fel de dur împotriva acestei retorici, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al CE, Margaritis Schinas, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

Relaţiile dintre instituţiile Uniunii Europene şi partidul naţionalist Fidesz, al premierului ungar Viktor Orban, s-au tensionat odată cu criza migraţiei din 2015, când şeful guvernului de la Budapesta a adoptat politici dure anti-imigranţi.

Ungaria a lansat recent o companie guvernamentală de informare prin panouri publicitare şi reclame de o pagină în ziare care susţine că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi investitorul miliardar american George Soros vor ca Ungaria să îşi deschidă graniţele pentru imigranţi.

Comisia Europeană a respins această campanie, spunând că este o „teorie a conspiraţiei ridicolă”, însă Orban a declarat în weekend într-un interviu pentru publicaţia germană Welt am Sonntag că afişele îl vor avea în curând ca ţintă pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

„Domnul Juncker se retrage şi domnul Timmermans îi ia locul”, a spus Orban în interviu.

Olandezul Frans Timmermans este candidatul socialiştilor europeni la postul de preşedinte al viitoarei Comisii Europene, care va fi formată în urma alegerilor europene din 23-26 mai.

Viktor Orban a spus că Timmermans, la fel ca Juncker, este un „aliat” al miliardarului american George Soros, un critic declarat al actualului premier ungar. „Toată lumea are dreptul de a şti acest lucru”, a adăugat el.

„Comisia a avut o poziţie clară conform căreia campania guvernului german distorsionează adevărul şi încearcă să traseze o imagine neagră a unui complot chipurile pentru a aduce mai mulţi imigranţi în Europa”, a reacţionat luni Schinas.

„Indiferent dacă această campanie are ca ţintă sau ne atacă preşedintele, prim-vicepreşedintele Frans Timmermans sau orice alt angajat al instituţiei noastre, vom răspunde şi ne vom apăra activitatea cu aceeaşi forţă împotriva neadevărurilor şi acestei retorici care vrea să înşele”, a adăugat el.

Citește și:

PPE ar putea decide pe 20 martie excluderea lui Viktor Orban – Politico.eu

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Pentru început, Germania va importa si mai mult gaz rusesc iar macron va declara creștinismul ilegal in Franța!

  • Prima parte a comentariului tau este corecta. Mai mult gaz rusesc va ajunge in Germania ca o masura de a contracara reducerea productie de energie electrica bazata pe carbune si energie nucleara.

   Partea a II a …… „B” de la ….. ovina… sau bovina!

   Aferim, postac de duzina!

  • Ce se bucura trolul, ca fata mare. Normal, stăpânii lui cărora le linge tălpile ca o slugă credincioasă sunt bolșevici iubitori de cleptocrație. Au și gaz mult și nicio credință.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.