G4Media.ro

PPE ar putea decide pe 20 martie excluderea lui Viktor Orban –…

PPE ar putea decide pe 20 martie excluderea lui Viktor Orban – Politico.eu

Publicația europeană Politico scrie luni că Partidul Popular European (PPE) va decide la Adunarea Politică din 20 martie din Bruxelles dacă va exclude sau nu din rândurile sale partidul maghiar FIDESZ.

Într-o analiză dedicată derapajelor lui Viktor Orban, președintele FIDESZ, Politico scrie că ultimele sale gesturi – campania mediatică anti Juncker și criticile la adresa candidatului PPE Manfred Weber – au atras furia Germaniei, care ar fi decisă să pună în chestiune apartenența partidului maghiar la familia popularilor europeni.

Sancțiunea politică supremă a excluderii din PPE ar avea însă efecte negative asupra încercării popularilor europeni de a-și impune candidatul, pe germanul Manfred Weber, la șefia Comisiei Europene. PPE ar pierde circa 12 voturi în Parlamentul European, dar, pe de altă parte, popularii nu-și mai pot permite derapajele lui Orban împotriva statului de drept, scrie Politico.

Adunarea Politică este organul de conducere al PPE între congrese. Pentru a fi supusă votului tuturor reprezentanților partidelor membre, o cerere de excludere trebuie semnată de minimum 7 partide din minimum 5 state membre.

Foto: Viktor Orban (Contul personal de Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Hai PPE! Dati semnalul de reforma in UE!

    • Fii atent, Marcele, daca PPE da semnalul si-l da afara pe obraznicul de Victor Orban, sa stii ca si PES ii da afara pe psdisti, si poate si ALDE Europa pe tradiceanu si aldisti.

    • Gata! S-a dat semnalul pe care-l asteptam! Vezi mesajul consistent al lui Macron.

  2. Hai PPE, ce mai asteptati!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.