G4Media.ro

Comisia Europeană anunță încheierea discuțiilor cu compania farmaceutică Valneva pentru a achiziționa…

Comisia Europeană anunță încheierea discuțiilor cu compania farmaceutică Valneva pentru a achiziționa 30 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19/ Vaccinul Valneva este singurul creat cu virus inactivat, aflat în stadiul de studii clinice

Comisia Europeană a încheiat marți discuțiile preliminare cu compania farmaceutică Valneva pentru achiziționarea a 30 de milioane de doze, cu opțiunea de suplimentare, ale potențialului vaccin împotriva COVID-19 produs de aceasta. Valneva creează un vaccin cu virus inactivat, tehnologia tradițională de producere a vaccinurilor, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene.

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat că este al optulea vaccin vizat de Comisia Europeană și că toate statele membre „vor începe să primească un număr din ce în ce mai mare de doze pentru a-și acoperi toate nevoile în cursul acestui an”.

Comisia Europeană are deja contracte semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac și Moderna, precum și discuțiile preliminare încheiate cu Novavax.

Potrivit Comisiei Europene, Valneva creează un vaccin cu virus inactivat, o tehnologie tradițională de producere a vaccinurilor, utilizată timp de 60-70 ani, cu metode consacrate și un nivel înalt de siguranță.

„Majoritatea vaccinurilor antigripale și multe vaccinuri pentru copii utilizează această tehnologie. În prezent, acesta este singurul vaccin cu virus inactivat împotriva COVID-19 aflat în stadiul de studii clinice intervenționale în Europa.Comisia, cu sprijinul statelor membre, a luat decizia de a sprijini acest vaccin pe baza unei evaluări științifice temeinice, a tehnologiei utilizate, a experienței companiei în crearea de vaccinuri și a capacității sale de producție pentru a aproviziona toate statele membre ale UE”, mai precizează comunicatul de presă.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. si varianta old school pentru aia : ca stai sa vezi ca prea rpd e facut, c-o fi , ca n-o fi ,etc .. :))

  2. Bitdefender pregateste o varianta de vaccin care se trimite pe mail. Persoana infectata trebuie sa stea 2 ore langa o priza dupa ce citeste mailul, pentru activare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.