G4Media.ro

Comisia Europeană a lansat o nouă versiune a SELFIE, instrument care ajută…

Comisia Europeană a lansat o nouă versiune a SELFIE, instrument care ajută şcolile să valorifice tehnologiile digitale pentru predare şi învăţare

O nouă versiune a SELFIE (Self-reflection on Effective Learning by Fostering the use of Innovative Educational Technologies) a fost lansată miercuri de Comisia Europeană, relatează Agerpres.

SELFIE este un instrument care ajută şcolile să valorifice tehnologiile digitale pentru predare şi învăţare.

În contextul în care şcolile încep să se redeschidă în întreaga Europă, instrumentul SELFIE a fost actualizat pentru a le ajuta pe acestea să reflecteze asupra modului în care fac faţă învăţării la distanţă în timpul pandemiei de COVID-19 şi să planifice următorul an şcolar pe baza nevoilor elevilor şi ale cadrelor didactice.

„Pandemia de COVID-19 a provocat cea mai puternică perturbare a educaţiei din istoria recentă a Europei, majoritatea activităţilor de predare şi învăţare fiind transferate în mediul online. Multe cadre didactice şi mulţi elevi au folosit acum pentru prima dată numai tehnologii digitale pentru a preda şi a învăţa. Instrumentul SELFIE actualizat va ajuta şcolile să reflecteze asupra modului în care gestionează situaţia şi asupra măsurilor pe care le pot lua pentru a folosi în mod optim aceste tehnologii, astfel încât să maximizeze oportunităţile de învăţare pentru copiii noştri”, a declarat comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret Mariya Gabriel.

Instrumentul SELFIE este gratuit, uşor de utilizat şi poate fi adaptat. Orice şcoală interesată se poate înscrie pe platformă şi poate să utilizeze instrumentul SELFIE.

Acesta colectează opinii anonime din partea elevilor, a cadrelor didactice şi a directorilor unităţilor de învăţământ pentru a prezenta o imagine sintetică a punctelor forte şi a punctelor slabe ale şcolii în ceea ce priveşte utilizarea tehnologiilor digitale. De la lansarea sa în 2018, peste 7 000 de şcoli şi aproape 700 000 de utilizatori din 57 de ţări au folosit instrumentul SELFIE.

Acesta este disponibil în 31 de limbi, inclusiv în toate cele 24 de limbi ale UE. Instrumentul SELFIE se numără printre cele 11 acţiuni ale Planului de acţiune pentru educaţia digitală al Comisiei Europene, care este în curs de actualizare în urma organizării unei consultări publice, pentru a trage învăţăminte din criza provocată de pandemia de COVID-19 şi pentru a sprijini educaţia şi formarea prin transformarea digitală pe termen lung.

Sursa Foto: Studenti, elevi, tineri /pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. E interesant cum de 60 de ani mai întâi se alege numele acronimului și pe urmă și ce înseamnă…

  2. Comisia europeana, in poza din 5 un singur european. Progres!

  3. In poza albul e singur iar fetele au fost distribuite unor colorati. Pai sa nu-i antipatizezi daca vin sa ne ia fetele? Si noi albii ce facem? Ne transformam in lgbt?

  4. **** cu perje!
    Selfie e un fel de chestionar care iti spune cat de prost sta scoala ta la digitalizare.
    Apoi te ceartă ca ai rămas în urmă.

    Adica fix nimic! Ca si cele 79.9 miliarde de vise frumoase!