G4Media.ro

Comisia Europeană a aprobat un contract cu compania farmaceutică europeană CureVac pentru…

Comisia Europeană a aprobat un contract cu compania farmaceutică europeană CureVac pentru achiziționarea, în prima etapă, a 225 de milioane de doze de vaccin anti-Covid 19

Comisia Europeană a aprobat, marți, un contract cu compania farmaceutică europeană CureVac, care prevede achiziționarea inițială a 225 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, plus opțiunea de a solicita până la 180 de milioane de doze suplimentare, care urmează să fie furnizate odată ce vaccinul societății se va dovedi a fi sigur și eficace împotriva COVID-19, potrivit unui comunicat de presă oficial.

Noul contract aprobat de Comisia Europeană se adaugă celor semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV și BioNtech-Pfizer și discuțiilor preliminare cu Moderna.

 • „La câteva zile după contractul încheiat de noi cu BioNTech și Pfizer, sunt încântată să anunț un nou acord cu o societate europeană promițătoare. Comisia a asigurat, până în prezent, cel puțin 1,2 miliarde de doze și își îndeplinește angajamentul de a asigura un acces echitabil la vaccinuri sigure, eficace și la prețuri accesibile, nu numai pentru cetățenii din UE, ci și pentru persoanele cele mai sărace și mai vulnerabile din lume. Majoritatea acestor vaccinuri potențiale se află într-o fază avansată a trialurilor clinice, rezultatele acestora, preconizate a fi pozitive, vor fi confirmate prin acordarea unei autorizații, după care vaccinurile vor fi distribuite rapid și vor contribui la stoparea pandemiei”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit sursei citate.

Comisia Europeană consideră că acest portofoliu de vaccinuri va asigura faptul că Europa este bine pregătită pentru campania de vaccinare de îndată ce vaccinurile se vor dovedi a fi sigure și eficace. „Statele membre pot decide și să doneze vaccinul unor țări cu venituri medii și inferioare sau să îl redirecționeze către alte țări europene”, mai precizează CE.

Compania germană de biotehnologie CureVac a primit în luna iulie un împrumut de 75 de milioane de euro de la Comisia Europeană și Banca Europeană pentru Investiții (BEI).

Comisia Europeană precizează că această companie are „rol de pionierat în crearea unei clase complet noi de vaccinuri bazate pe ARN mesager (ARNm), transportat în celule de nanoparticule lipidice. Platforma vaccinului a fost dezvoltată în cursul ultimilor zece ani. Principiul de bază constă în utilizarea acestei molecule drept cărăuș informațional cu ajutorul căruia organismul însuși poate produce propriile substanțe active pentru a combate diverse boli”.

sursa foto: Ursula von der Leyen/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. felicitari! de asta avea nevoie intreaga omenire , pionierat in materie .

 2. Banul, ochiul dracului! Politicieni marioneta!

 3. Asa, poate comisia UE mai gaseste si alte firme cu vaccinuri care trebuie tinute pe Luna, ca sa nu se altereze. Cu Moderna care are un vaccin performant si usor de stocat nu semneaza, ca este american. Ideologia stangii omoara !

 4. „In June 2020, the federal government announced that the state-owned development bank KfW would immediately invest 300 million euros in Curevac, which will mean that it will hold a 23 percent stake in CureVac.” Mai pe romaneste, firma de stat germana a facut vaccin pentru germani. Auzi la g4, companie europeana…

  • ”Mai pe romaneste”, nu rezultă de nicăieri ce susține trollul julien ci doar că dacianul sanitar care trollează pentru mafia PRO-USL-PSD e un analfabet care nu înțelege ce citește.

  • E mai pe ruseste nu pe Romaneste. Nu ai inteles nimic din fraza in Engleza dar pentru ca trebuia sa-ti pui narativul de troll mujic ai plesnit si interpretarea polcovnicului.

 5. Gasiti voi un vaccin mai bun.
  Din comentarii se vede ca sunteti destepti.

 6. Voi vă dați seama că aștia achiziționează pe miliarde de euro un vaccin care încă nu există?

  • este o megaafacere a Big Pharma si a tuturor
   apa de ploaie acest vaccin.
   un vaccin durează 10 ani.
   sa se vaccineze cucoane asta corupta

  • Noroc că-l avem p-ăla de la crăcănat, că ce se făceau masterii sputnikari.

  • Ii vorba de un contract cadru. Plata vaccinurilor se va face conditionat de livrarea vaccinurilor, si pe masura ce ele sunt livrate.
   Cu toții avem dreptul la o opinie, dar a judeca in mod neinformat nu mi se pare foarte productiv…

 7. maimuță asta coruptă încă din Germania

 8. Science, Sep. 28, 2015
  German defense minister accused of plagiarism
  BERLIN—A cabinet member often tagged as Chancellor Angela Merkel’s heir apparent is the latest politician to be tripped up by the country’s plagiarism sleuths. On Saturday, the website VroniPlag Wiki, a loose coalition of volunteers who scour dissertations for plagiarized passages and incorrect citations, published an analysis of German defense minister Ursula von der Leyen’s 1990 dissertation on the diagnosis of infections in pregnant women. The group found plagiarized passages on 27 of the dissertation’s 62 pages. It claims that on three pages, between 50% and 75% of the text is plagiarized text and on five pages, more than 75% of the text is plagiarized.

 9. Nu asta era compania pe care Trump încerca să o transfere în primăvara în SUA să facă un vaccin exclusiv pentru americani?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.