G4Media.ro

Compania germană CureVac, care a lansat un studiu clinic pe oameni pentru…

Compania germană CureVac, care a lansat un studiu clinic pe oameni pentru un vaccin anti-Covid 19, primește 75 de milioane de euro împrumut de la Comisia Europeană și BEI

Compania germană de biotehnologie CureVac primește un împrumut de 75 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiții (BEI), potrivit unui anunț al Comisiei Europene.

CureVac este a doua companie din Germania care a lansat un studiu clinic pe oameni pentru un vaccin experimental destinat noului coronavirus. Și guvernul german sprijină eforturile companiei, preluând o participaţie de 23% din acțiuni pentru 300 de milioane de euro.

Împrumutul de la BEI are ca scop atât dezvoltarea vaccinului anti-coronavirus, cât și extinderea capacității de producție de la Tubingen (Germania), cea de-a patra fabrică a companiei.

Finanțarea de la BEI a venit prin intermediul Infectious Diseases Finance Facility (IDFF), un program al Comisiei Europene dedicat luptei anti-Covid.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pai si ce va așteptați? După ce Trump i-a ademenit cu $1 miliard pentru a cumpara drepturile exclusive asupra potențialului vaccin anti-COVID19, trebuia sa facă si UE ceva sa-si țină R&D-ul acasă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.