G4Media.ro

Comisia de apărare a Parlamentului finlandez recomandă aderarea țării la NATO: Apartenența…

Sursa foto: Joanna Moorhouse / Parliament of Finland

Comisia de apărare a Parlamentului finlandez recomandă aderarea țării la NATO: Apartenența ar spori semnificativ descurajarea unei eventuale agresiuni ruse. Este cea mai bună opţiune pentru securitatea națională a Finlandei

Aderarea la NATO este cea mai bună opţiune pentru Finlanda pentru a-şi garanta securitatea naţională, a apreciat marţi comisia de apărare din Parlament, înainte de decizia Finlandei din zilele următoare de a-şi depune sau nu candidatura pentru intrarea în Alianţa Nord-Atlantică, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Apartenenţa Finlandei la NATO ar spori semnificativ descurajarea pentru eventualitatea ca ţara să devină o ţintă a agresiunii ruse, a precizat într-o declaraţie comisia de apărare.

Finlanda, care are 1.300 km de frontieră cu Rusia şi un trecut dificil cu statul vecin, îşi reconsideră poziţia de lungă durată de a nu adera la NATO pentru a menţine relaţii amicale cu Moscova.

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto urmează să anunţe joi poziţia sa privind aderarea ţării la NATO, o decizie care va însemna probabil o schimbare majoră în politica sa de securitate pentru ţara nordică după invazia rusă din Ucraina.

Comisia de apărare a Parlamentului şi-a dat avizul în chestiune drept răspuns la o carte albă a guvernului privind politica externă şi de securitate.

„Apartenenţa la NATO este cea mai bună soluţie pentru securitatea Finlandei. Întăreşte capabilitatea de apărare naţională cu sprijinul celor mai semnificative resurse militare ale uniunii”, a declarat preşedintele comisiei şi principalul lider al opoziţiei, Petteri Orpo, din cadrul Partidului coaliţiei naţionale.

Sursa foto: Joanna Moorhouse / Parliament of Finland

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Acum ce-or să facă rușii, or să atace Finlanda?
    Conducător mai tâmpit ca Putin n-au avut rușii de când sunt. Așa se întâmplă când lași serviciile să conducă o țară. Lumea îi crede inteligenți pe ofițerii din servicii. Nu oameni buni, sunt proști, dacă le ei microfoanele și armele se blochează. Atât îi duce mintea.
    Ei sunt buni în meseria lor nu să conducă o țară.

  2. Bravo! Succes, Finlanda!
    Si multumiri, tov. putin! 😀