G4Media.ro

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, propune o schimbare de politică, în…

Sursa foto: audiovisual.ec.europa.eu

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, propune o schimbare de politică, în timp ce fermierii protestează

Uniunea Europeană ar trebui să schimbe condițiile impuse fermierilor pentru a beneficia de fondurile Politicii Agricole Comune (PAC), a declarat comisarul european pentru agricultură Janusz Wojciechowski într-un interviu acordat ziarelor franceze din grupul Ebra, transmite Reuters.

Comentariile sale, care vor fi publicate sâmbătă, vin după săptămâni de proteste furioase ale agricultorilor din întreaga Europă, care au ieșit în stradă pentru a denunța birocrația, reglementările ecologice și costurile ridicate.

„Propun astăzi să ne schimbăm poziția cu privire la unele dintre regulile de eco-condiționalitate care tind să limiteze producția agricolă”, a declarat Wojciechowski într-un interviu acordat grupului care deține nouă titluri regionale din Franța, printre care L’Est Republicain și Le Progres.

El s-a referit în mod special la regulile privind transformarea terenurilor arabile în pășuni permanente, interzicerea solului gol în perioadele sensibile, rotația culturilor și scoaterea în pârloagă, reguli pe care, în opinia sa, agricultorii nu ar mai trebui să fie obligați să le respecte pentru a primi finanțare din partea PAC.

Acesta a declarat că normele „creează un risc pentru securitatea alimentară a UE”.

De asemenea, Wojciechowski a declarat că ar fi în favoarea unei legi a prețurilor la nivelul UE, similară legii Egalim din Franța, menită să garanteze prețuri corecte pentru agricultori.

„Va fi necesar să se includă în această lege principiul conform căruia este interzisă plata către agricultori a unui preț mai mic decât costul de producție”, a spus el.

În Franța, fermierii au ieșit din nou vineri pe străzile Parisului, avertizându-l pe președintele Emmanuel Macron că trebuie să se aștepte la o primire dificilă atunci când va deschide sâmbătă un important salon agricol.

De asemenea, au avut loc proteste în Belgia, Olanda, Polonia, Spania și Republica Cehă.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Deci pana la urma problema e green deal-ul ala, cum ziceam, nu ucrainenii.