G4Media.ro

Comisarul european pentru agricultură: 75% din porcii crescuți în gospodării se află…

Comisarul european pentru agricultură: 75% din porcii crescuți în gospodării se află în România/ Guvernul a solicitat sprijin tehnic și financiar Comisiei Europene pentru a combate pesta porcină

Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, a declarat, joi, că la nivelul Comisiei Europene se are în vedere acordarea unui sprijin financiar pentru a ajuta fermierii români afectaţi de pesta porcină africană, transmite Agerpres. Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că a solicitat comisarului european pentru Agricultură, Phil Hogan, acordarea de către Comisia Europeană a întregului sprijin tehnic şi financiar în scopul reducerii impactului nefast pe care pesta porcină africană l-a avut asupra agriculturii româneşti.

„Discutând despre pesta africană, amândoi ne-am anunţat perspectivele şi impresiile vizavi de felul în care a evoluat această boală. În termeni de a detecta boala, faptul că am detectat peste 800 de focare, arată că sistemul de detecţie în România funcţionează bine. Pentru a putea eradica în timp util şi pentru a menţine situaţia care se află în momentul de faţă, am discutat ce alte măsuri financiare, sanitar-veterinare şi similare pot fi luate pentru a menţine situaţia într-un punct bun. Având în vedere că peste 75% din ceea ce înseamnă porci la nivel de gospodărie singulară se află în România şi sunt măsuri care sunt foarte greu de implementat şi luat. Şi, desigur, pe lângă control, supraveghere şi intervenţie ne gândim şi la măsuri financiare pentru a ajuta fermierii în aceste situaţii, astfel încât să treacă peste aceste momente. Guvernul a notificat Comisia Europeană recent pentru a putea implementa cât mai uşor măsurile de biosecuritate, astfel încât eliminarea bolii să fie cât mai timpurie. Când vom primi mai multe detalii în următoarele zile, ne vom putea uita foarte atent la cererea României şi vom şti foarte exact ce măsuri putem lua pentru a ajuta România”, a declarat Phil Hogan în cadrul declaraţiilor comune susţinute, joi, la Palatul Victoria, alături de prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Oficialul european a menţionat că, deja, de la nivelul Comisiei s-au alocat 2 milioane de euro pentru „partea de ajutor sanitar-veterinar”.

„Acum ne uităm la programul de dezvoltare rurală să vedem cum putem ajuta fermierii (…) pe această speţă”, a spus Hogan.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că a solicitat comisarului european pentru Agricultură, Phil Hogan, acordarea de către Comisia Europeană a întregului sprijin tehnic şi financiar în scopul reducerii impactului nefast pe care pesta porcină africană l-a avut asupra agriculturii româneşti.

„Am prezentat domnului comisar situaţia creată de evoluţia explozivă a pestei porcine africane, cu efecte atât în planul economico-financiar, dar şi social. În acest context, am solicitat domnului comisar european acordarea întregului sprijin tehnic şi financiar din partea Comisiei Europene pentru reducerea impactului nefast pe care pesta porcină africană l-a avut asupra agriculturii româneşti”, a afirmat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria, în cadrul declaraţiilor comune susţinute alături de Phil Hogan.

Premierul a subliniat că asistenţa europeană este foarte importantă pentru România, dată fiind ponderea agriculturii în economia românească

(Sursa Foto: Inquamphotos/ Autor: Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Când vă spune UE să nu mai furați și să puneți mâna la muncă îi futeti în gură fmm de corupți ordinari dar când o simțiți groasă la cur vă duceți cu mâna întinsă la poartă sa cereți. Sictir și scârbă mi-e de voi. A-ți intrat peste oameni și le-ati luat mâncarea din casă pt că în loc să vă ocupați de țară erați ocupați să vă umpleți buzunarele.

  2. Întrebarea este: câte zeci de mii de euro se primește pe cap de porc PSD-ist din parlament ? Dacă nu ies ieurocii nu merită osteneala.
    Nu vă mirați ! Întrebarea este pertinentă pentru că PSD-ul este cea mai mare adunătură de porci. Uni zic că ar fi gunoaie alții că ar fi scursuri dar diferențele de nuanță nu mai contează.

  3. CA SA II DEA LA FIRMELE DE PARTID SA STROPEASCA CU H2O CU HIDROGEN MULT, FORMULA SEVERIN.
    TARCE TARICEANU!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.