G4Media.ro

Comisarul european pentru afaceri digitale solicită șefului TikTok să îşi continue eforturile…

Sursa foto: Unsplash / Solen Feyissa

Comisarul european pentru afaceri digitale solicită șefului TikTok să îşi continue eforturile împotriva dezinformării: „Am văzut schimbări în ultimele luni”

Comisarul european pentru afaceri digitale, Thierry Breton, i-a cerut luni şefului reţelei sociale chineze TikTok, Shou Zi Chew, să îşi continue eforturile împotriva dezinformării, salutând în acelaşi timp evoluţiile pozitive, în timpul unei discuţii prin videoconferinţă, potrivit AFP, citată de Agerpres.

În octombrie, Comisia Europeană a deschis investigaţii care vizează TikTok, dar şi X (fosta Twitter) şi Meta (Facebook, Instagram), cerând detalii despre măsurile pe care le implementează împotriva diseminării de „ştiri false” şi „conţinut ilegal”, după atacurile Hamas asupra Israelului.

Noi obligaţii mai stricte se aplică în Uniunea Europeană pentru 19 platforme foarte mari, inclusiv TikTok, de la sfârşitul lunii august, ca parte a unui nou act legislativ privind serviciile digitale (DSA).

„Am văzut schimbări la platforma TikTok în ultimele luni, odată cu introducerea de noi funcţii pentru a-i proteja pe utilizatori şi investiţii în moderarea conţinutului şi securitatea”, a declarat Breton, citat într-un comunicat emis după o discuţie care a avut loc luni între cei doi oficiali.

Comisia Europeană examinează „dacă aceste măsuri sunt suficiente pentru a asigura respectarea DSA. Pentru că acum, mai mult ca niciodată, nu trebuie să precupeţim niciun efort pentru a ne proteja cetăţenii – în special copiii şi tinerii – de conţinutul ilegal şi de dezinformare”, a continuat el.

„Bună întâlnire cu comisarul Breton în această dimineaţă”, a declarat la rândul său vicepreşedintele TikTok responsabil cu politicile publice pentru Europa, Theo Bertram. „Suntem încurajaţi de faptul că eforturile noastre nu au trecut neobservate. Continuăm să lucrăm îndeaproape cu Comisia privind respectarea DSA”, a scris el pe X (ex-Twitter).

TikTok, deţinută de ByteDance din China, a anunţat că a eliminat patru milioane de videouri considerate ilegale sau dăunătoare în UE în septembrie, într-un raport publicat la sfârşitul lunii octombrie.

Platforma susţine că are un personal de 6.125 de persoane dedicat moderării conţinutului numai în Uniunea Europeană, dintr-un total de 40.000 de persoane responsabile pentru protejarea utilizatorilor săi din întreaga lume.

Shou Zi Chew urmează să se întâlnească marţi la Bruxelles cu comisarul european pentru justiţie, Vera Jourova, şi cu omologul acesteia pentru concurenţă, Didier Reynders. Pe lângă protecţia consumatorilor, se aşteaptă ca aceştia să discute, de asemenea, transferul de date cu caracter personal şi noile norme ale UE împotriva practicilor anticoncurenţiale, care se vor aplica din martie 2024.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...