G4Media.ro

Combaterea hărțuirii în școli. Franța propune ca elevii agresori să fie mutați…

Foto: Pixabay.com

Combaterea hărțuirii în școli. Franța propune ca elevii agresori să fie mutați în altă unitate, nu doar victimele să schimbe școala / Autoritățile vor sancțiuni pentru bullyingul online petrecut între elevi din școli diferite

Răspunsul autorităților din Educație în fața fenomenului de hărțuire din școli trebuie să fie „de neînduplecat”, declară noul ministru al Educației din Franța, Gabriel Attal, potrivit FranceInfo. Oficialul a anunțat, într-un interviu recent pentru publicația Midi-Libre, citată de FranceInfo, noi măsuri, din septembrie, față de cazurile de bullying în număr în creștere, pe care școlile din Republică le-au înregistrat în ultimii cel puțin 3 ani, notează Edupedu.ro.

Două acte normative cu măsuri vor fi semnate și publicate în Monitorul Oficial din Franța (original: Le Journal Officiel) în curând pentru a putea fi puse în aplicare din septembrie anul acesta, când milioanele de elevi și profesori se întorc la cursuri în anul școlar 2023-2024.

“Primul (act – n. red.) va permite ca un elev responsabil de hărțuire să schimbe școala, în loc (ca actul de bullying – n. red.) să oblige victima să facă acest lucru”, a declarat ministrul, potrivit sursei citate. Această măsură, menționată deja de predecesorul său, Pap Ndiaye, este “așteptată cu nerăbdare de familii”, notează FranceInfo.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...