G4Media.ro

Comandantul Suprem al Forțelor Armate ucrainene revendică responsabilitatea pentru loviturile asupra bazelor…

Sursa foto: Planet Labs

Comandantul Suprem al Forțelor Armate ucrainene revendică responsabilitatea pentru loviturile asupra bazelor aeriene rusești din Crimeea, inclusiv cea care a provocat distrugeri la aerodromul Saki

Șeful armatei Ucrainei a revendicat miercuri responsabilitatea pentru o serie de lovituri asupra bazelor aeriene rusești din peninsula anexată Crimeea, inclusiv una care a provocat luna trecută distrugeri la instalația militară Saky, relatează Reuters.

Într-un articol scris în colaborare cu deputatul Mykhailo Zabrodskyi și publicat pe agenția de știri de stat Ukrinform, Valeriy Zaluzhnyi, comandantul suprem al armatei ucrainene, a declarat că loviturile au fost efectuate cu rachete, fără a da detalii.

Până acum, Ucraina a făcut doar aluzii la implicarea sa în loviturile din Crimeea, un oficial de rang înalt declarând sub anonimat pentru Reuters că exploziile de la baza aeriană au fost opera unor sabotori ucraineni de la sol.

Scriind despre răspunsul Ucrainei la ceea ce în editorial se spune că a fost strategia Moscovei de a „distanța” războiul de cetățenii ruși, Zaluzhnyi și Zaborodskyi au scris despre „eforturile reușite ale Forțelor Armate ale Ucrainei de a transfera fizic ostilitățile către… Crimeea”.

Vorbim despre o serie de lovituri de succes cu rachete împotriva bazelor aeriene inamice din Crimeea, în primul rând, aerodromul Saky”, se arată în articol. O notă de subsol a precizat că atacul de la Saky a fost o „lovitură combinată” care a avut loc pe 9 august și a scos zece avioane de luptă rusești „din acțiune”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Toată ziua va lingeți în dos, panaramelor!

  2. Trolli rusiei, frustrati ca toata luema ii injura au inceput sa fure nick-uri….degeaba, tot niste gun0aie ramaneti! Niste viermi frustrati!

  3. vrajeala, detinatorii „adevarului suprem”, statul terorist Putin, sustine oficial ca acolo au fumat unii si no, se mai intampla! =))