G4Media.ro

Comandantul armatei sârbe acuză un ”pogrom” contra sârbilor în Kosovo

Sursa Foto: www.eda.admin.ch

Comandantul armatei sârbe acuză un ”pogrom” contra sârbilor în Kosovo

Şeful Statului Major al armatei sârbe, generalul Milan Mojsilovic, a denunţat vineri un „pogrom” împotriva minorităţii sârbe din Kosovo şi a susţinut că armata sârbă este pregătită să acţioneze dacă situaţia o va impune, relatează agenţiile EFE şi Reuters, citate de Agerpres.

„În cazul în care vor fi primite ordine din partea comandantului suprem (preşedintele Aleksandar Vucic, n.red), armata sârbă le va duce la îndeplinire întocmai”, a transmis generalul, la o zi după încheierea cu un eşec a unei noi reuniuni între Belgrad şi Pristina, mediată de UE, în vederea detensionării situaţiei în zona din nordul Kosovo unde etnicii sârbi sunt majoritari.

Acolo are loc un „pogrom” împotriva sârbilor şi „acum este clar că, în Kosovo, comunitatea internaţională nu-şi îndeplineşte obligaţiile”, a mai spus generalul Milan Mojsilovic, care a cerut public trupelor KFOR, misiunea NATO în Kosovo, să acţioneze imediat pentru a proteja sârbii din partea de nord a Kosovo.

Potrivit presei sârbe, el a transmis acest mesaj imediat după o întâlnire cu preşedintele Vucic. Mai multe ziare proguvernamentale sârbe, printre care Informer, Novosti sau Politika, au scris în ediţiile lor de vineri că premierul kosovar Albin Kurti „vrea război”.

Sârbii, care sunt majoritari în nordul Kosovo, resping declaraţia de independenţă faţă de Serbia formulată de Kosovo în anul 2008 şi au refuzat să participe în aprilie la alegerile locale în urma cărora candidaţii albanezi au câştigat în patru municipalităţi. Din cauza boicotului sârb, prezenţa la urne a fost de doar 3,5%. Prin urmare, etnicii sârbi spun că nu acceptă primari care nu-i reprezintă. Zeci de membri ai misiunii internaţionale de pace KFOR au fost răniţi la începutul lunii iunie în confruntările cu manifestanţii sârbi.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Niste rusnaci mici, mult mai slabi si mai pr0sti. Norocul nostru