G4Media.ro

Colegiile pedagogice sunt surse de sintaxe mentale dezirabile, susține Adrian Opre, decanul…

sursa foto: Pexels

Colegiile pedagogice sunt surse de sintaxe mentale dezirabile, susține Adrian Opre, decanul Facultății de Științele Educației a UBB Cluj

Colegiile pedagogice și instituțiile de învățământ superior au fiecare locul lor în formarea cadrelor didactice, iar dorința de aliniere la normele europene “nu ne obligă la o abordare exclusivă”, a spus vineri, în cadrul unei conferințe pe tema rolului liceelor pedagogice, Adrian Opre, decanul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În intervenția sa, el a pledat pentru „păstrarea libertății noastre de a coerentiza formarea cadrului didactic” inclusiv în liceele pedagogice.

Poziția sa se face auzită în contextul propunerii din proiectul legii Deca a învățământului preuniversitar, de desființare a specializării de învățător în cadrul liceelor pedagogice.

Adrian Opre a vorbit pe larg despre rolul colegiilor de profil, în intervenția avută în cadrul conferinței naționale “Locul și rolul liceelor pedagogice în profesionalizarea carierei didactice și în dezvoltarea educației timpurii în România”, eveniment desfășurat la Timișoara.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. Mori de foame in invatamant daca nu ai pile.

 2. Pai de asta și vor sa le desființeze.
  Iohanis ne vrea prosti.
  Vrea sa mergem toți la sparanghel.

 3. România a rămas foarte înapoiată la educație, necesitând măsuri radicale de occidentalizare. Colegiile și liceele performante trebuie privatizate după metoda MEBO, acordându-li-se autonomie ca a universităților.

 4. sintaxe mentale dezirabile? ce e aia? a coerentiza? asta ce mai inseamna?

 5. UBB-ul = fabrica de plagi.tori a la Bode….. Credibilitate zero, null.

  • Domnule decan!Sunteți Narcis ,savant!Ne luați peste picior!Insa,soarele luminează peste toți la fel!Cum ziceați,” mai bine prefer”?Și eu ,cam la fel!Prefer un dascăl adevărat!Sa învețe esențialul:Abecedar și Aritmetica!Așa că,ei,dascălii,învățătorii,sa scrie manualele!Nu Universitarii!Aceștia „sunt surse de sintaxe mentale Indezirabile!Siii,nu uitati,salutati,spuneți „mulțumesc”și „va rog să mă iertați”!

 6. Imi doresc ca un bisexual sa aiba pozitii neechivoce asupra gurii acestui individ, atunci cand nu e strait.