G4Media.ro

Colaborator al lui Macron, eurodeputatul Stéphane Séjourné a fost ales lider al…

Colaborator al lui Macron, eurodeputatul Stéphane Séjourné a fost ales lider al grupului politic Renew Europe

Eurodeputatul Stéphane Séjourné, influent colaborator al preşedintelui francez Emmanuel Macron, a fost ales marţi în funcţia de preşedinte al grupului politic Renew Europe, a treia forţă din Parlamentul European, o poziţie strategică înaintea preşedinţiei franceze a Consiliului UE, care va începe la 1 ianuarie, relatează Agerpres.

Singurul candidat rămas în cursă, Stéphane Séjourné a fost ales prin aclamare, a anunţat delegaţia franceză din grupul Renew Europe.

Olandeza Sophie In’t Veld, membră a Parlamentului European încă din 2004, şi-a retras candidatura în urmă cu o săptămână.

Dintre cei 98 de aleşi ai grupului Renew Europe, delegaţia franceză este cea mai numeroasă, având 23 de membri.

Funcţia de lider al acestui grup europarlamentar a devenit vacantă după decizia eurodeputatului român Dacian Cioloş de a se concentra mai multe pe politica naţională.

În vârstă de 36 de ani, Stéphane Séjourné este un apropiat al lui Emmanuel Macron, pe care l-a acompaniat în ascensiunea sa către Palatul Elysée pentru a deveni unul dintre principalii săi consilieri politici.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. https://en.m.wikipedia.org/wiki/St%C3%A9phane_S%C3%A9journ%C3%A9

  Stphane Sejourne este homosexual.
  Un homosexual conduce Renew Europe!
  Dacian Ciolos este lider Renew Europe si lider USR
  USR = LGBT
  Ce dovezi maiari vreti?
  Nu m.ar mira maine poimaine sa vine Stephane Sejourne cu iubitul Gabriel Attal in vizita la colegul Ciolos!
  USR=LGBT

  • Si cam care este pb Dv, orientarea sa/lor sexuala? Cam ce va intereseaza pe Dv, orientarea sexuala, sau probitatea, capacitatea de lucru? Chiar sunt curios.

   La noi la Paris, fostul primar B Delanoe, a fost votat de doua ori. Oamenii sunt interesati de ceea ce poate sa faca spre binele lor, nu orientarea sexuala. Nu in 2021, nu in secolul XXI. Daca tin eu bine minte, in anii 70, cand am locuit in Romania, homosexualitatea era pedepsita prin lege. Asa a fost si aici, in Vest. Vestul si Centrul Europei a evoluat. Unii insa, in Estul Europei, au ramas in secolul trecut.

 2. USR = Uniunea Salvați Rozeta