G4Media.ro

Codrin Ștefănescu: Marian Oprișan le-a spus procurorilor DNA că oricum vom da legea…

Codrin Ștefănescu: Marian Oprișan le-a spus procurorilor DNA că oricum vom da legea aministiei și grațierii

Secretarul general interimar al PSD, Codrin Ștefănescu, a povestit, marți seara, la România TV, că șeful Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost audiat la DNA într-un dosar în care e vizat Liviu Dragnea și că Oprișan le-a spus procurorilor că PSD va continua să modifice legile și că oricum va da legea amnistiei și grațierii.

Potrivit lui Ștefănescu, președintele CJ Vrancea a fost întrebat despre partidele de vânătoare la care a participat alături de Dragnea și alți lideri social-democrați, dar și afaceriști, judecători și polițiști.

„Ăsta s-a înfuriat! Cum adică, mă întrebați pe mine ce am vorbit și am făcut cu prietenii mei acum 9-10 ani de zile? Credeți că ne puneți nouă călușul în gură? Vom continua să modificăm legile și oricum vom da legea aministiei și grațierii“, a declarat Codrin Ștefănescu la România TV.

Unul dintre episoadele dezvăluirilor RISE Project din ”valiza cu documente Tel Drum” s-a referit la  partidele de vântătoare în pădurile din Teleorman. Jurnaliștii susțin că din registrele Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv (AVPS) Turris Turnu Măgurele, fondată de Liviu Dragnea la sfârșitul anilor ‘90, apoi predată lui Petre Pitiș, directorul Tel Drum, rezultă că directorii companiei au participat la mai multe partide de vânătoare cu lideri PSD de la care au primit contracte de lucrări publice. Marian Oprișan a vânat în codrii Tel Drum de 5 ori. (Detalii aici)

Mai mulți lideri PSD, între care Niculae Bădălău și Claudiu Manda, au fost audiați recent la DNA, dar aceștia au refuzat să spună în ce dosar au fost audiați. Doar Bădălău a confirmat pentru RISE că întrebările procurorilor au vizat inclusiv partidele de vânătoare.

„Am fost acolo la invitația asociației de vânătoare. Am fost și audiat la DNA pe subiectul ăsta, chiar săptămâna trecută. M-am întâlnit la vânătoare și cu Manda, da, e prietenul meu. Cu Liviu Dragnea nu cred, că el nu avea dreptul de portarmă pe vremea aia, că avea proces și permisul retras. Credeți că eu îi cunosc pe directorii de la Tel Drum? Cine dracu e Pitiș pentru mine? Pentru dumneavoastră posibil că e, dar pentru mine nu e nimeni. Să fie sănătos! Tel Drum ăsta ce e, vreun minister? Nu e vreo vedetă națională. Eu sunt politician, nu-i știu”, a declarat Bădălău pentru Rise Project.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

Sursa foto: Consiliul Județean Vrancea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Lupii stapani la oi!
  Bravo lor!
  La mai mare!
  Asa ne trebuie !
  „La asa cap, asa caciula”!

 2. Nu discriminați tovarasi, dați o lege naționala ca fiecare roman sa aiba dreptul la cate o amnistie si grațiere.

 3. Dnul președinte Iohannis n-o putea intreprinde nimic împotriva acestor interlopi din parlament și guvern care s-au cățărat in carca noastră și ne strâng că niste șerpi de gât? Că înainte de a fi președinte, e politician. Susținut de pnl.

 4. Nu stiu cine-s mai penibili – aia sau g4media

 5. Nu mai pare absurd ca, la 30 de ani de la Revo, românii să aibă iar președinte pe viață.

 6. Eminescu: „Dar domnilor! Mi-e ruşine să fiu român! Dar ce fel de român? Român care vrea a-şi fi însuşit monopolul, privilegiul patriotismului şi-a naţionalităţei – aşa român de paradă mi-e ruşine să fiu.” (Opere, vol.IX, p.459-460).

  Caragiale: „M-am exilat şi atâta tot. […] nu am ce căuta acolo, unde linguşirea şi hoţia sunt virtuţi, iar munca şi talentul, viţii demne de compătimit.”

  Octavian Goga: „Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei… Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti… Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală.” (Jurnal, 1916).

  Emil Cioran: „În ţara cu români, nimic nu reuşeşte. Totul se întâmplă altcum. (…) Un imn negativ e viaţa noastră. El nu pătrunde în spaţiu, ci se destramă în vibraţii de nicăieri, ca un parfum sau o putoare de absurd. (…) Între neamurile bolnave, noi suntem cei mai bolnavi.” (Îndreptar pătimaș II, pp. 23-24)

  • ”Vreme trece, vreme vine,
   Toate-s vechi şi nouă toate;
   Ce e rău şi ce e bine
   Tu te-ntreabă şi socoate;
   Nu spera şi nu ai teamă,
   Ce e val ca valul trece;
   De te-ndeamnă, de te cheamă,
   Tu rămâi la toate rece.”

 7. Nu numai că le-a spus, cică i-a înjurat de mamă și le-a dat și un cap în gură!

 8. Codrine, Mariane, unde va ascundeti dupa ce se termina circul ? Ca va dati seama ca daca nu castigati partida o luati pe urmele lui Udrea si Bica. Dar nu de frica legii, ci de frica oamenilor.

 9. Arestati si averile facute confiscate definitiv. Si bagate la mn in conturi. :)))