G4Media.ro

Cod roşu de viituri în bazinul hidrografic Arieş, judeţul Alba, până la…

sursa foto: Facebook

Cod roşu de viituri în bazinul hidrografic Arieş, judeţul Alba, până la ora 22:00

Hidrologii au emis, luni, o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă în următoarele şase ore în bazinul hidrografic Arieş, pe raza judeţului Alba, relatează Agerpres.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 22:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri rapide de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de pericol, pe râurile din bazinul hidrografic Arieş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Arieşul Mic – amonte confluenţă cu râul Ocoliş.

Avertizarea Cod roşu a fost transmisă către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Mureş şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba.

Mai multe localități din județul Alba au fost afectate puternic de viituri și săptămâna trecută. Comuna Ocoliș a fost devastată de inundații.

Vezi și FOTOGALERIE Inquam Photos: Comuna Ocoliș din județul Alba, devastată de inundații. Viitura a luat mașini, grajduri și animale, a distrus case și drumul

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Probabil unii dintre ei nici nu au luat parte la defrisari în zonele alea. Dar nici nimic nu au zis când vedeau pădurile culcate la pământ. Acum să le acorde Câțu ajutoare din banii publici sa-si refacă viața……..și casele. Câtă răutate și lipsă de empatie pe unii față de alții.

    • Ai draq nemti si belgieni, si ei si-au ras padurile din zonele lor, de aia au fost inundati.

    • Gigi, unde crezi tu că merge apa din copacii tăiaţi de la noi (vreo 5 milioane de metri cubi pe an) când se evaporă, dar din oamenii morţi (cancer, pandemie, nepăsare), animalele sacrificate (tradiţii, grătare, pesta porcină, gripa aviară), iarba cosită (că acuma-i şi vremea fânului), legumele-fructele-plantele consumate de devoratorii de clorofilă şi antioxidanţi, gheţarii topiţi… Merge sus în cer şi poate cădea oriunde, oricând şi oricât.

    • Alt distrus care crede ca Romania e buricul Pamantului.