G4Media.ro

Cod roșu de vânt în unele zone din județele Prahova, Argeș și…

sursa foto: Pexels/ AaDil

Cod roșu de vânt în unele zone din județele Prahova, Argeș și Dâmbovița, cu rafale de 150 km pe oră/ Populația a fost avertizată prin mesaje RO-Alert

Zona montană înaltă a judeţului Prahova se află, vineri seară, sub avertizare cod roşu de vânt, fiind aşteptate rafale de peste 145-150 km/h, autorităţile emiţând mesaj RO-ALERT pentru staţiunile de pe Valea Prahovei şi pentru comuna Valea Doftanei.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, până la ora 23,00 este valabil un cod roşu meteorologic, în acest interval fiind aşteptate intensificări temporare ale vântului cu rafale de peste 145-150 km/h, spulberând zăpada la peste 1.800 m.

În acest context, a fost emis mesaj RO-ALERT valabil până la ora 21,30 pentru Azuga, Sinaia, Buşteni şi Valea Doftanei.

De asemenea, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor pe raza cărora se înregistrează altitudini de peste 1.800 de metri au fost anunţate. La această oră, transportul pe cablu este oprit şi nu sunt înregistrate probleme, precizează sursa citată.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri seara, o avertizare nowcasting Cod roşu de vânt puternic și pentru zona montană din judeţele Argeş şi Dâmboviţa.

Tot până la ora 23:00, în judeţul Harghita, în zona depresionară, va fi Cod galben de intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală de peste 55 – 65 km/h, iar în judeţele Maramureş (zona joasă şi în zona depresionară), Cluj (zona joasă), Sălaj (zona joasă), Satu Mare (zona joasă) şi Bistriţa-Năsăud (zona joasă), va fi Cod galben de burniţă, care va favoriza trecător depuneri de polei.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels/ AaDil

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. 150km/h??? Pai este un URAGAN in toată regula!

  2. Aproape că nu este importantă știrea. Câți oameni trăiesc în zona de munte de la 1500 m în sus? Câțiva cabanieri și meteorologi în rest … pustiu. La Babele sau vârful Omu poate să bată și cu 200 km/ h!