G4Media.ro

Coaliția a mărit pe șest salariile funcționarilor de la Cancelaria primului-ministru, în…

Coaliția a mărit pe șest salariile funcționarilor de la Cancelaria primului-ministru, în plină controversă legată de banii pentru pensii, acuză deputatul USR Alin Apostol

Deputatul USR Alin Apostol acuză coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR că a introdus pe șest într-o lege creșterea cu 15% a salariilor funcționarilor de la Cancelaria primului-ministru. Creșterea salariilor acesto funcționari guvernamentali vine pe fondul dezbaterilor aprinse despre nevoia de bani pentru creșterea pensiilor, subiect de tensiuni în coaliție.

Alin Apostol a relatat că majorarea cu 15% a salariilor angajaților din Cancelaria Prim-Ministrului a fost introdusă printr-un amendament neanalizat la proiectul de lege ce privește înfiinţarea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), o instituție-cheie din domeniul cyber-securității.

Amendamentul a fost susținut de deputații PSD-PNL-UDMR și AUR, potrivit lui Alin Apostol, în timpul ședinței de marți a Comisiei pentru administraţie publică din Camera Deputaților.

”Pe nepregătite, ne-am trezit cu un amendament nediscutat și neanalizat, vârât direct pe gât chiar in timpul desfășurării comisiei. Subiectul zilei erau cu totul altul: creșterea salariilor celor din Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC). Ne-am trezit cu un amendament direct pe ecrane, care ….ce să vezi…propune si altceva: creșterea salariilor angajaților din Cancelaria Prim-Ministrului cu 15%”, a scris Alin Apostol într-un comunicat.

Ce prevede amendamentul, potrivit sursei citate:

  • Funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul Cancelariei Prim-ministrului și Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică li se aplică prevederile pct. 3 al notei finale de la Cap. I lit. A pct. I al Anexei nr. VIII și, respectiv, cele ale pct 3 al notei finale de la Cap. II lit. A pct. I al Anexei nr. VIII din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare.”

”Mi s-a părut bizară maniera cum a fost impus acest amendament și mai ales apariția Cancelariei Prim-ministrului pe lângă DNSC. În calitate de secretar al comisiei, am decis că USR nu susține și am votat împotriva lui. Așa se nasc legile, oameni buni. Lansezi măriri de salarii pentru o anumită categorie protejată politic, creezi o atmosferă amețitoare și cine pică-n plasă…pică. Vorbim de bani publici și de creșteri salariale pentru executiv. În mod normal, cheltuielile asumate de stat trebuie să fie bine gândite, conforme legii responsabilității fiscal bugetare și însoțite de avizul consiliului fiscal. Dar acest USL joacă alba-neagra cu banii publici”, a mai spus Alin Apostol.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Românii vor hoți la putere, ce nu înțelege USR-ul?

  2. Cancelaria cancelarului a cancelat inghetarea salariilor

  3. Chiar nu înțelegeți că au bani dar trag de timp să se aproprie alegerile?!?nu îi doare că moare lumea de foame!