G4Media.ro

CNAIR: Pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva vor fi menținute restricțiile de…

CNAIR: Pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva vor fi menținute restricțiile de viteză. Au fost ridicate doar „temporar” restricțiile de tonaj

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat, miercuri, ridicarea restricțiilor de tonaj pe autostrada Lugoj-Deva începând cu 28 mai. Vor fi menținute, însă, restricțiile de viteză „pentru desfășurarea traficului în condiții de siguranță”

„Începând de joi, 28.05.2020, se ridică temporar restricțiile de tonaj (7,5 tone) instituite pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva. Precizăm ca restricțiile de viteză vor fi menținute pentru desfășurarea traficului în condiții de siguranță”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

Pe 23 decembrie anul trecut, atunci când a fost deschis traficul pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, CNAIR preciza că pe cei 21 de kilometri de autostradă vor exista următoarele restricții de viteză:

  • Viteza maximă de până la 80 km/h
  • Viteza maximă de 50 de km/h, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, mâzgă sau circulația pe durata ploilor torențiale
  • Viteza maximă de 60 de km/h pe zona podului peste râul Mureș (rampe şi pod principal, intre km 68+500 şi km 69+500), pe zona podurilor de pe autostrada de la nodul Ilia (poduri şi rampe intre km 76+100 şi km 77+000), respectiv pe zona podului de pe autostrada de la nodul Dobra   (pod principal şi rampe intre km 67+000 şi km 67+500).

Cel care a anunțat ridicarea restricției de tonaj pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva a fost ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Acesta a făcut anunțul la începutul ședinței de govern de miercuri.

„Începând de mâine 28 mai, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va ridica temporar restricţiile de tonaj pe tronsonul 3, cei 21 de kilometri dintre Holdea şi Ilia. Vă reamintesc că am preluat, în noiembrie 2019, 21 de kilometri de muzeu în aer liber, iar pe 24 decembrie am decis deschiderea traficului pe acest tronson de autostradă cu restricţii de viteză şi de tonaj, în baza expertizelor realizate la comanda Companiei de Drumuri şi în urma finalizării intervenţiilor la podul peste Mureş”, a explicat Lucian Bode.

„Pentru măgăriile pe care le-au făcut ăştia pe lotul 3 din Lugoj-Deva nu plăteşte nimeni?”, a declarat și premierul Ludovic Orban. Mai multe despre reacția premierului puteți citi aici.

CNAIR și spaniolii de la Comșa, cei care au construit lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, se află într-un război prin tribunale, iar ridicarea restricțiilor ar putea cântări în favoarea spaniolilor.

Constructorilor spanioli li s-a reziliat la finalul lunii august 2019 contractul pentru realizarea celor 21 de kilometri de autostradă, deși realizaseră 99% din lucrări. CNAIR și Ministerul Transporturilor i-au acuzat atunci pe spanioli că au lucrat prost. Aceștia s-au apărat, spunând că lotul 3 poate fi recepționat și deschis traficului, lucrările sunt conforme, dovadă fiind faptul că au fost acceptate de CNAIR care le-a achitat 94% din valoarea contractului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. CNAIR = HARABABURA!
    N-a pomenit nimeni pozitia Supervizorului. Sau a fost dat afara (dupa modelul Ponta)?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.