G4Media.ro

Cluj Napoca a depășit pragul critic de 3 cazuri de Covid la…

Cluj Napoca a depășit pragul critic de 3 cazuri de Covid la 1000 de locuitori. Urmează să fie impuse o serie de măsuri

Municipiul Cluj-Napoca a depăşit ponderea de 3 persoane la mia de locuitori infectate cu COVID-19 şi urmează să fie analizate măsurile care se vor lua, potrivit Instituției Prefecuturii Cluj.

Este vorba, în Cluj-Napoca, de o incidență de 3,02 cazuri la mie, iar în Gherla, de 3,01. În Dej incidența este de 2,69 la mie, iar în Turda și Câmpia Turzii – de 0,84, respectiv 2.46. Media, în județul Cluj, este de 2,32.

„Mâine vom analiza în Comitetul Județean pentru Situații de Uregență   toate aspectele. Deocamdată vorbim de 3,02, în condițiile în care ne raportăm doar la populația rezidentă pe baza datelor de la Evidența Persoanelor. Totuși avem un număr foarte mare de studenți în Cluj-Napoca, precum și alte persoane care activează aici și nu sunt înregistrate în evidențe. Vedem cum evoluează cifrele mâine și luăm deciziile care se impun cu siguranță. Practic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spațiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc și închiderea programului cu publicul pentru cinematografe și instituțiile de cultură. Avem la dispoziție 48 ore de la depășirea unui prag de incidență pentru a lua măsuri”, explică prefectul Mircea Abrudean, potrivit Actual de Cluj.

Coronavirusul a făcut 106 victime la Cluj, de la debutul pandemiei, în primăvara acestui an.

 

SUrsa Foto: Cluj Napoc/ Emerging Europe

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Masca ar trebui sa fie obligatorie in Cluj, cu asta sunt de acord, dar in realitate avem o populatie de aproape 1000000 de oameni in Cluj, oare pe ce statistici au calculat incidenta de 0.3%?
    Ca la utimul recensamant erau vreo 450mii iar in 2017 cand am plecat eu erau 800mii?

  2. Nu sunt de acord ca masca trebuie purtata absolut peste tot. Daca ma aflu in aer liber si nu e nimeni in jurul meu de ce ar trebui sa o port?

  3. Oare n-ar fi trebuit să pregătească lista de măsuri încă de când au fost anunțate pragurile, iar acum doar să le aplice?

    Cum îi asta, avem 48 de ore să ne gândim ce facem, ar trebui ca după ce vă rupeți o mână să zică ăia de la spital că au 48 de ore să vadă ce e de făcut. Cică stau să vadă cifrele de mâine și apoi mai discută, de zici că s-ar fi putut să scadă! Bă nebunilor, de-acum încolo doar vor crește! Mai repede sau mai încet, cu câte o zi mai puțin că și numărul de teste variază, dar trendul nu se poate inversa de azi pe mâine.

    Care citiți acest comentariu: sunteți pe cont propriu, sper că v-ați dat seama.

  4. Ignorantul Boc niciodata nu se dezice.