G4Media.ro

Clubul de fotbal Universitatea Craiova anunţă “un boicot total” al companiilor austriece…

Sursa foto: Facebook/Universitatea Craiova

Clubul de fotbal Universitatea Craiova anunţă “un boicot total” al companiilor austriece partenere, după votul negativ al Austriei / Clubul este sprijinit de primăria Craiova, condusă de Lia Olguța Vasilescu

Clubul de fotbal Universitatea Craiova a anunţat, joi, un “boicot total” al companiilor austriece partenere, ca urmare a votului Austriei în consiliul JAI cu privire la admiterea României în Schengen.

“În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria, de a bloca accesul României la Spaţiul Schengen, Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancţiona companiile austriece partenere cu un boicot total.

Începând din această lună, clubul îşi va muta conturile de la banca cu acţionariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil şi consumabile a parcului auto al Ştiinţei nu se va mai realiza în staţiile OMW-Petrom. Totodată, începând de anul viitor, tradiţionalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo staţiune montană din Austria, ci într-o altă ţară europeană care are condiţii de pregătire similare.

Din punctul nostru de vedere, aceste companii, dar nu numai ele, sunt părtaşe la politica absurdă şi discriminatorie la adresa românilor şi a României, promovată de statul austriac în aceste zile. Sperăm ca demersului nostru să i se alăture întreaga suflare fotbalistică românească pentru că, astăzi mai mult ca oricând, trebuie să arătăm că suntem suficient de maturi din punct de vedere instituţional pentru a nu mai acţiona după dictonul: „Capul plecat, sabia nu-l taie!“”, a anunţat FC Universitatea Craiova pe Facebook.

Clubul Sportiv Universitatea Craiova, cunoscut sub numele de Universitatea Craiova, a  fost înființat în anul 2013, ca urmare a asocierii dintre Primăria Craiova, Clubul Sportiv Universitatea Craiova și SC Blue Lions Capital SA. Cealaltă echipă a orașului, FC U Craiova 1948, este deținută de omul de afaceri Adrian Mititelu.

În 2013, când a fost luată decizia înființării noului club de fotbal, primăria Craiova era condusă, ca și acum, de Lia Olguța Vasilescu(PSD).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Muică, suntem neam de piatră!
  Mândru că-s oltean!

 2. Bre,da ce se mai oțărără juvețiî ? Să vină tăt prazul inapoi de la lucru prin A !!

 3. Era necesară o echipă de fotbal în Craiova. Mititelu dusese Universitatea în faliment. În rest și echipa lui Rotaru și echipa lui Mititelu plătesc chirie pe stadion. Asta legat de CSU Craiova. În rest sper să nu fie apă de ploaie și românii să păstreze și peste un an hotărârea de boicot a produselor și serviciilor austriece.

  • CSU e o echipa-clona infiintata politic, de PSD, la Mogosoaia si mutata apoi la Craiova, dupa dezafilierea abuziva a adevaratei Universitatea Craiova si furtul tuturor jucatorilor echipei.
   Crede cineva ca a trecut atat de mult timp si s-au uitat marsaviile astea?

 4. Hodorogtronc!!
  Va trage a lu’ Vadim în ridicol!
  Sorinele te știam mai cu țiglele pe casa!

 5. Asta cu bancile se rezolva relativ rapid si usor: odata ce incep unii sa plece pleaca din ce in ce mai multi de frica sa nu piarda banii.

  Cu OMV ce facem?

 6. N-au fost unele firme austriece fara legatura cu actualul partid de guvernamant care au facut lobby sa intram in Schengen?