G4Media.ro

Clotilde Armand vrea să exproprieze cinci monumente istorice pentru a le pune…

Clotilde Armand vrea să exproprieze cinci monumente istorice pentru a le pune în valoare. Printre ele, și clădirea Ciclop de pe Bd. Magheru

Primăria Sectorului 1 are în plan să exproprieze, în anul 2022, cinci clădiri monument istoric, pentru a le consolida și pune în valoare, anunță primarul Clotilde Armand pe Facebook.

E vorba despre fostul hotel Dunărea, Casa Miclescu, Casa Petrescu, atelierele Berthelot (unul din sediile Liceului de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”) și clădirea Ciclop de pe bulevardul Magheru, a spus Clotilde Armand într-un interviu pentru Hotnews.

Clădirea Ciclop este una dintre clădirile emblematice din centrul Capitalei. Acolo a funcționat mult timp un service, dar acum este lăsată în paragină. Clădirea, edificată în anii 30 ai secolului trecut, aparține moștenitorilor familiei Bragadiru. În 2019, aceștia o scoseseră la vânzare pentru 10 milioane de euro. (Simion Mechno / Agerpres)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

43 comentarii

 1. Tanti, ai vorbit cu proprietarii cladirii Ciclop si le-ai promis ca le dai 10 milioane de Euro, atat cat cer ei? Pe noi, prostii care platim impozite la S1, ne-ai intrebat daca suntem de acord sa imbogatim familia Bragadiru?

  • Nu pe familia Bragadiru o so despagubeasca ci pe Puiu Popoviciu!

  • Nu pe familia Bragadiru ci pe Puiu Popoviciu!

  • Când şi-a luat Tudorache diamante din banii contribuabililor, n-ai zis nimic, fiindcă şi tu eşti din PSD.

  • Cand si-a luat Tudorache diamante, nu ne-a anuntat si pe noi.
   Din greseala am votat-o p’asta si-am ajuns sa duc gunoiul in tomberonul de la birou.
   L-am votat si pe Nicusor…si avem 20 de grade in case!
   Voi, astia cazuti in cap dupa USRPLUS, ati incetat sa ganditi cu creierele voastre.

  • Bogdan esti intr-o mica eroare! Pe Puiu Popoviciu trebuie sa-l despagubeasca!

  • Banii de cultură sunt la evaziunea fiscală, la neachitarea prejudiciilor, la gunoi etc….

 2. Foarte bine. Rebutul ăla comunist, Tudorache zis Diamante, de ce nu şi-a suflecat mânecile să facă treabă?

  • Creier netejor, taci, ca nu stii subiectul!

  • Clotilde munceşte cât n-a muncit niciun primar PSD sau PNL la sectorul 1 şi eşti speriat că nu mai pupaţi primărie în Bucureşti, mortăciune PSDistă ce eşti.

  • Era ocupat să-și ia diamante pe banii proștilor de postaci de aici.

  • Bravo gunoi, bine punctat, Clatita o sa ia 200% la urmatoarele alegeri 😂

  • Daaa, Clorotilda munceste cu juma’ de norma in Place Pigalle, individual sau in grup si foloseste expresia „mi-am luat de la gura ca sa cumpar cladirile”!

  • gunoi, tu chiar crezi ce spui?…mai repede ești un bot, un om normal nu ar fi așa taliban….nu e rau ca primăria să exproprieze, dar înainte de asta ar trebui să majoreze cu 500% impozitele…legea permite…după câțiva ani, faci expropriere, dar prin compensare cu datoriile și penalitățile….sunt exemple în Oradea în acest sens….despre anunțul lui Clotilde, e o acțiune de PR și atât, pentru asta trebuie aprobarea Consiliului Local

 3. De expropriat ar vrea ea, dar proprietarii de drept ce parere au? Sau altfel spus, are Clorotilda bani pentru despagubiri la valoarea de piata a cladirilor?

  • Chiliman a dat tone de bani către Romprest şi n-ai ţipat, fiindcă PNL=PSD.

  • Iar te repezi ca pro..ta in paula?

  • Prost sunt .. valoare de piata a cladirii in paragina voiam sa zic

  • Proprietarii de drept nu au cum sa se opună, e expropriere pt cauza de utilitate publica. Iar dacă nu se inteleg asupra prețului, instanta va decide asupra valorii de piață, ținând cont de starea de degradare a clădirii. Asa ca înainte de a va repezi, ar fi bine sa va informați asupra aspectelor juridice ale exproprierii.

 4. Exista postacii de serviciu care vor comenta ca nu e bine ce face, indiferent despre ce e vorba.
  Cel mai eficient e sa-i ignoram, oricum nu au nimic pertinent de spus.

  • Cel maibine ar fi sa va ignoram noi pe voi, pentru ca oricum nu contati, isr parerile voastre nu valoareaza mai mult decat o foaie de H.I. folosita!

  • Nu ma luati domnilor in seama ca doar ce am luat miuta decpe jos .. ca de gandit nu gandesc ci doar acuz ca deh asa e pe foaia de la partid

  • Nu ma luati domnilor in seama ca doar ce am luat miuta decpe jos .. ca de gandit nu gandesc ci doar acuz ca deh asa e pe foaia de la partid .. ! Mars mie !

  • Asa e cu clonele, sunt muuult mai proaste decat originalul. Tu esti Putine, te-ai lepadat de USR?

 5. Gunoi, ai uitat sa ne zici sa votăm cu uSECUricii !
  Un inceput de Alzheimer ?
  Ai grijă !🤣

 6. Pe logica prostacelului de partid, nenea Putin, madam are justificarea de a le face unora burta mare din banii cetatenilor doar din simplul motiv ca si aia din urma ei au furat si au jonglat cu banii cum au vrut ei. Te doare mintea.

 7. Dar de blocul ăla horror, care s-a innegrit, de lângă Gara de Nord, care stă să cadă in orice clipă, chiar nu-i pasă nimănui?!!!!!

  • E și ăla pe listă..Hotel Dunărea, acolo trebuia să fie un bloc de locuințe, dar investitorul israelian nu a obținut toate avizele….dacă Clotilde e așa grijulie, de ce nu bagă supraimpozitarea la clădirile abandonate?

 8. Sincer mă bucur că banii unei comunități se duc pe achiziția de proprietăți centrale. Primăria Viena este cel mai mare deținător de proprietăți din oraș și cel mai important ofertant de spații de închiriere. Felicitări doamna Armand. Orașul nu poate deveni atrăgător și prosper fara investiții în clădiri și fără dispariția spatiilor „moarte”.

 9. Corpurile dezafectate și furnalul din curtea Spitalului Filantropia care ocupă terenul degeaba din 1988 poluând vizual când Doamne dispar?????

 10. Sobolanii ros-galbui sunt tot mai obraznici. Se impune un tratament de deratizare.

 11. La urmatoarele alegeri o sa dispara si incompetenta asta asa cum a venit

 12. Daca sunt bani pentru expropriere, sa se faca urgent!

  Clădirea Ciclop arata îngrozitor, fix in centrul Bucureștiului .

 13. 1) Asta imi aduce aminte ca a spus ca vrea sa salveze hotelul Triumf, acela cu acoperisul spart. Poate cineva sa ne spuna ce s-a mai intamplat?
  2) Puteti sa comentati pro si contra cum vreti! Partide in sus si in jos. Faptele conteaza, rezultatul final. O floare pentru fiecare casa salvata de poftele investorilor actuali.
  3) Metoda se practica de mult, se profita de mostenitori care vor sa vanda, sunt impinsi sa vanda, nu pot renova, nu vor sa investeasca si se lasa sa se darame: infiltratii, incendii, persoane care fac focul din parchet, timpul. Apoi vin smecherii. Prostitutia cladirilor.

  4) o floare pentru siteul muzeului municipiului Bucuresti:
  http://muzeulbucurestiului.ro/acasa.html

  5) 👎 o vila pe strada de la Romana la Piata Victoriei a fost lasata sa se ”darame” iar acum sta acolo – cred, observat in fuga de mult din taxi – un sediu al unei politii cu arhitectura de tipul nuca in perete.

  Succes Clotilde, dar tine-ne la curent daca ai rezolvat ceva.

 14. Ce bine ar fi dacă se vinde hotel Dunărea este într o stare deplorabila au crescut copaci pe el igrasie în blocu vecin etc ar fii super

 15. „Primăria Sectorului 1 are în plan să exproprieze, în anul 2022, cinci clădiri monument istoric, pentru a le consolida și pune în valoare…”

  Eu cred ca proprietarul cladirii abia asteapta sa faca asa ceva PS1 … pentru ca, spre deosebire de PS1, proprietarul stie ca o expropriere se face PENTRU CAUZA DE UTILITATE PUBLICA. Ori, daca exproprierea se face ca „sa puna in valoare” o cladire, acest lucru nu este o cauza de utilitate publica, iar orice demers de fortare a proprietarului sa elibereze sau sa predea cladirea va duce, mai devreme sau mai tarziu, atat la desfiintarea formelor de „expropriere”, cat mai ales la plata de despagubiri pentru abuz.

  Trebuie sa ai mult tupeu ca sa incerci sa iei proprietatea cuiva doar pentru ca ai impresia ca ai muschii mai mari decat iti incap pe maneca de la bluzita…

  PS
  PS1 e plina de insi cu „initiative” si cu „multa imaginatie” … stiu din experienta proprie, iar asta ma amuza ori de cate ori mai aud una-alta despre ce isi inchipuie ca ar putea sa faca.
  Daca cladirile sunt degradate, exista posibilitatea legala ca autoritatea care administreaza zona sa notifice proprietarul sa intretina proprietatea, sa-l amndeze in caz de refuz si, in plus, sa sesizeze instanta de jduecata pentru a-l obliga sa efectueze lucrarile intr-un termen de gratie, chiar si cu plata de despagubiri pentru faptul ca este afectata arhitectura zonei din cauza cladirii neintretinute. Pe baza hotararii definitive a instantei sa poate ajunge chiar in situatia ca proprietarul sa piarda cladirea prin executarea silita (asemenea lucruri trebuiau facute inca din anii 90).

  • Exproprierea pt cauza de utilitate publica e perfect justificata din punct de vedere juridic, cladierea e monument istoric și exista pericolul prăbușirii acesteia, datorita nepăsării proprietarului. Vedeți cazul hanului Solacolu unde a operat tot exproprierea pt cauza de utilitate publica.

 16. Muncește Clocotind Armand dar,nu ptebucuresteni…
  Adică, dacă a furat Tudorache, tre’ să fure și ea că așa e corect,nu !?!?

 17. E ok ,da fārā modificari.

 18. Mulți latrăi postaci in comentarii . Sunt deranjați de o investiție reala și transparentă in cultura și istoria orașului. Indiferent ce se face bun și de viitor, ei baga comentarii la comanda gen “Batman, Batman” . De ce nu pătrați când Tudorache , Oprescu si alți “social democrati”, stângiști “patrioți” cumparau de zeci de mii de euro și diamante, sau societățile lui firea👺, făceau praf si pulbere bugetele orașului prin capusarea banului public ? Postaceilor treceti pe sputnik “media” si nu mai papati kk de la stăpânașii împrăștiind dejecțiile ordonate. Tot rozători de oase in genunchi cu fata spre … lor ramaneti indiferent de corectitudinea muncii administrației neînregimentate pe linia ciumei roșii.