G4Media.ro

Clotilde Armand vrea dizolvarea Consiliului Local al Sectorului 1 și noi alegeri.…

sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand

Clotilde Armand vrea dizolvarea Consiliului Local al Sectorului 1 și noi alegeri. Primarul Sectorului 1 acuză consilierii PSD și PNL că blochează bugetul local

Update 17.06: PNL Sector 1 respinge acuzațiile lui Clotilde Armand și arată într-un comunicat de presă că primarul Sectorului 1 nu are nici o justificare legală pentru a cere în instanță dizolvarea Consiliului Local. PNL Sector 1 o numește pe Armand ”primarul-fiasco” și susține că aceasta ”încalcă flagrant și repetiviv atribuțiile primarului”.

Articol inițial: Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din Capitală, a anunțat că cer în justiție o solicitare de dizolvare a Consiliului Local și că depune plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză ”sistematic și fără argument” votarea bugetului local. Eventuala dizolvare a Consiliului Local ar duce la declanșarea de noi alegeri în Sectorul 1. Clotilde Armand acuză consilierii PNL și PSD că blochează votarea bugetului sectorului.

Codul Administrativ prevede mai multe situații în care poate fi dizolvat un consiliu local, pe lângă un referendum:

a) în cazul în care acesta nu se întruneşte cel puţin într-o şedinţă ordinară sau extraordinară, pe durata a patru luni calendaristice consecutive, deşi a fost convocat conform prevederilor legale;

b) în cazul în care nu a adoptat nicio hotărâre în 3 şedinţe ordinare sau extraordinare ţinute pe durata a patru luni calendaristice consecutive;

c) în cazul în care numărul consilierilor locali în funcţie este mai mic decât jumătatea numărului membrilor consiliului local şi nu a putut fi completat cu supleanţi în condiţiile art. 122.

 

 • În București a mai existat o tentativă de dizolvare a Consiliului General al Primăriei Capitalei (CGMB), decisă de guvernul Năstase în ianuarie 2002, după ce un control a relevat mari nereguli în cheltuirea banilor publici. La doar două zile însă, tot guvernul Năstase a anunlat hotărârea inițială de dizolvare a Consiliului. Motivul neoficial a fost că primarul de atunci al Capitalei, Traian Băsescu, aflat în opoziție față de guvernul Năstase, ar fi preluat și atribuțiile Consiliului și ar fi acumulat o putere prea mare, potrivit Adevărul

”Pentru că nu avem alte soluție la acest blocaj, am decis să depunem plângeri pentru abuz în serviciu pe numele consilierilor locali care refuză sistematic și fără argument votarea bugetului și în paralel vom depune în Justiție o solicitare de dizolvare a Consiliului Local al Sectorului 1. Codul administrativ ne permite acest lucru. Unii consilieri au impresia că se joacă cu soarta acestui Sector din motive transpartinice”, a scris Armand pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 susține că a pus în dezbatere proiectul de buget încă de acum două luni, dar consilierii PNL și PSD din Sectorul 1 nu ar fi avut nici o obiecție la proiectul de buget, după care au blocat de nouă ori votul decisiv.

Investițiile cuprinse în proiectul de buget, potrivit lui Clotilde Armand:

– Reabilitarea termică a 47 de blocuri;
– Lucrările de modernizare a 50 de străzi din Sectorul 1;
– Demararea proiectului “Termoficare de la soare”;
– Lucrările de semnalizare din jurul școlilor: treceri de pietoni înălțate, montarea de limitatoare de viteză, marcaje etc;
– Achiziția sistemului de antiefracție pentru toate unitățile de învățământ din Sectorul 1;
– Lucrările la extensia modulară de la Școala Gimnazială „Herăstrău”;
– Lucrările de refuncționalizare a corpului din strada Mareșal Averescu a școlii “Pia Brătianu”;
– Achiziția „Atelierelor Bertholet”, imobilul în care fac practica elevii Liceului “Nicolae Tonitza”;
– Lucrările de la creșa „Jiului” din strada Pajura;
– Achiziția mai multor imobile de patrimoniu – hotel Dunărea, Casa Miclescu, Casa Radio, clădirea Ciclop etc – în vederea implementării unor proiecte de regenerare urbană;
– Reabilitarea și reamenajarea parcului Regina Maria;
– Construcția a 19 de parcări automate;
– Modernizarea și extinderea rețelei de iluminat public din Sectorul 1.
În toată perioada de dezbatere publică, consilierii PNL și PSD din Sectorul 1 nu au avut nici o obiecție la proiectul de buget. A urmat un lung șir de ședințe de Consiliu Local, nouă ședințe pentru votarea bugetului iar consilierii PNL PSD au invocat diverse non-motive. Alianța PSD PNL Sector 1 susține că bugetul local ar fi ilegal. O falsă ipoteză. Proiectul de buget are avizele Departamentului Juridic și Economic. Iar consilierii locali nu votează pentru legalitatea unor proiecte – conform Codului administrativ – aparatul de specialitate al primarului se ocupă de aspectele legalității. Să presupunem că ar fi așa cum susțin PNL și PSD. De ce nu vin cu un amendament asumat public prin care pun bugetul în așa zisa legalitate?! Pentru că nu au curaj…
Atâta timp cât nu există o decizie definitivă care să ne oblige la plata acestor facturi aflate în litigii, înseamnă că nu avem datorii. E simplu. În acest moment toată Primăria Sectorului 1 este blocată de majoritatea formată din alianța PNL PSD. Cei care suferă sunt cetățenii: Nu se pot plăti bursele școlare, dar și mai multe ajutoare sociale, cum ar fi indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, care este echivalentă cu salariul minim net, sau plata însoțitorilor acestor persoane. Am făcut nu mai puțin de nouă ședințe de CL.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

53 comentarii

 1. Haideti postacilor / trollacilor
  Sa vedem la ce nivel de trolling sunteti , ce denigrari mai debitati .

  • Postacii pluseristi tot cu aceleasi texte obosite vin, uite-l pe gunoi, saracul de el.

  • Adevarul e că hoția bolșevică a fost prima aici nu Clocotite cu corectitudinea ! 😂😂😂

  • Am auzit ca PSD-istii mor de ciuda pe succesul lui Clotilde. 🙂

 2. La pușcărie cu cei care obstrucționează pe minunata doamnă primar , care a venit să salveze cel puțin Secorul1 . USR-ul de fapt salvează colonia Românica .

  • Cand vorbesti de tara ta ca o colonie arata ca deja esti sclav si te-ai abisnuit cu statutul. 🙂
   Lasa mai sclavete ca nu toti simtim ca tine! 🙂

 3. Clatite lasa-ne ca esti varza,ca orice pluserist/a numai gargara e de capul tau.

  • Câte carate v-a promis 2dorache ?
   PS. Tot din b-dul Ucraina, fost Kiseleff, de la nr.6 sau de data aceasta din sediul firmei lui nea Marian Vanghelie, de la etajul 1?

  • Cam multa isterie pentru cineva care nu are succes, pricepi logicuta?

 4. De acord, daca alegerile pentru consiliu se fac la pachet cu cele pentru postul de primar. Te bagi Clatite, esti barbata? 😂

  • Nu cred ca ar zice nu, daca esti primar si nu poti sa faci ce trebuie ce rost are sa te chinui inca 3 ani de zile. Intoarcerea la popor este corecta.
   Consilierii s-ar putea sa nu fie prea fericiti, ca dispar cam toti, cand e vorba de posturi apar hiene noi rapid.

  • Pai crezi ca rateaza ea trei ani de jelanie pe facebook? Sa dea bine la follower-ii pluseristi fanatici, asta e tot ce conteaza.

  • iar vrei sa intri la furat voturi ? ai antrenament ! ghinionule !!

 5. Mafia PNL-PSD saboteaza la comanda Rusiei orice lucru bun pe care Clotide vrea sa-l faca pentru locuitorii sectorului 1.

 6. Păi și jigodiile psdiste cu ce să-și mai cumpere diamante?

 7. Când nu pot să fure, PSD și PNL blochează.

  • Asta-i modelul brevetat de USR – sunt gica contra și impotriva la orice, nu mai manca kcath cu cisterna!

  • Tudorache nu ți-a dat niciun diamant, de ce lucrezi pentru PSD?

  • @putin o am pe ma—ta cel mai de pret diamant, lucrez la ea non stop!

  • Aceeasi stategie de 32 de ani. 🙂

  • @George, nu, n-o ai pe ma-sa, nici o cunoști, dar hai sa aruncam in continuare cu înjurături de clasa a 2-a inventate de penibili ca tine, cand nu mai avem ce sa spunem.

 8. Vă tot spun de ani de zile că această ființă este o descreierată, dar voi nu și nu. Astăzi avem încă un episod de noaptea minții a doamnei Clortilde, încă o demență a minții înguste a acestei individe.

  • De unde a avut Tudorache bani de diamante? Numai frumuseți la tine în PSD.

  • Băi tembelule, ce treabă are Tudorache în povestea asta, aici se vorbește exclusiv de doamna Clortilde și de inepțiile ei. Ce treabă au Tudorache și diamantele lui cu acest subiect? Nu vezi că ești tâmpit?

  • @Eugen,
   Are treabă, că s-a dus vestea că în sect.1 cresc diamantele ca ciupercile după ploaie, iar domnii consilieri abia așteaptă să le culeagă…
   Apropo: ce se mai aude legat de ancheta cu privire la punguțele de r..hat de câine, pe care nu mai știu care consilier S1 le-a transformat în aur curat, numai bun de turnat suport pentru diamant?

  • Și eu care credeam că s-a dus vestea că susținătorii USR mănâncă 💩 toată ziua pe acest site, de parcă nu s-ar vedea din avion. Eu zic să te ștergi la gură și să-l ștergi și pe colegul tău de birou, ăla vaccinat cu Pfizer. Nu e frumos să ieșiți în public cu 💩 la bot.

  • Eugene, vobeste frumos, ca te dau dracu in doi timpi si trei miscari.

  • Am înțeles să trăiți, domnule @Motz!!! Promit să îmi corectez vocabularul, într-un viitor îndepărtat, foarte îndepărtat, când în această galaxie nu o să mai existe picior de pluserist.

  • Ma bucur ca ne-am inteles, sa-ti dea d-zeu sanatate, puta mare si bani multi in portofel.

  • De 32 de ani ne spui? 🙂

 9. Și cică Putin e dictator. Păi doamna Clotilde ce este? Vă spun eu ce este, un Putin dar fără putere.

  • Dacă avea puterea erau toți psdii la bulau! căcat cu pene ce ești! va vine vremea!

  • Radule, dar de ce doar pesediștii, peneliștii n-au furat? UDMR-iștii n-au furat, PD-liștii, ALDE, USR, etc, nu au furat?

  • Eugene ia baga-ti tu capsorul ala reta.rd de postac in coor si o sa vezi exact asa cum esti. Pa.ra.zit in.fect

  • Florinel, am încercat și nu am putut, dar sunt sigur că tu ai reușit, de aceea mi-ai recomandat această „procedură”. Probabil ai încercat și ai reușit această procedură împreună cu colegii tăi de birou, @Scara, @Gunoi, @ALX, @Andrei. Bravo vouă, sunt mândru de voi.

 10. După ce a furat alegerile, scandalagioaica Clotilde vrea acum să dizolve Consiliul Local.
  Dacă nu e în stare să conducă sectorul, atunci să-și dea demisia. Dar asta nu i-a trecut prin cap mahalagioaicei.

  • Pesemne n-ai fost atent până la final sau poate că polițistul local pe care l-ai îmbătat pentru…”in vino veritas” a avut limba atât de…încărcată de la Busuioaca consumată încât n-a mai fost capabil sa rostească numele celui care i-a ordonat să schimbe sacii cu buletine de vot, atât in 2020 cât și în 2016…!

  • @V1, mai bine, afiseaza propaganda PSDPNL in alta parte ca nu va mai ia nimeni in seama. PSD fura la alegeri de 30 de ani cu morti cu autocare si alte alea… Apropos cat va mai plateste Ciolacucitu pe postare? Intreb pentru un prieten.

 11. Mamăă!!! Ce agitație pe aici fac saraciile astea pro hoție din pnl psd și hair.

 12. Mai sa fie, cat se oftica membrii Tineretului National Liberal prin comentarii.
  Asta pentru cine nu stie, daca nu te pune sa lipesti afise, te pune sa faci „Community Management & Engagement” pe diverse forumuri 😉
  Una dintre primele lectii pe care le inveti la organizatia de tineret este sa folosesti diacritice cand tastezi „mesajul de informare”, dar vad ca nu prea va deranjati sa o aplicati, o sa va aplece leader-ul cand vede. lol
  Pup la voi!

 13. Alegerile sunt intotdeauna bine venite!

 14. Alegeri!

 15. Clotilde se apuca de afaceri imobiliare din cate se vede. Are in plan achiziționarea a vreo 7 imobile în zonele centrale ale Bucureștiului, în schimb cetățenii tremura de frig în case și plătesc sume exorbitante la apă caldă și căldură. Pe banii lor cucoana vinde și cumpăra clădiri în loc să facă administrație în sector.
  Tanti, fa afaceri imobiliare pe banii tai, nu ai cetățenilor !