G4Media.ro

Clotilde Armand: Asemănarea între vechiul USL și noua stângă comasată PSD-PNL, comisioanele…

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Clotilde Armand: Asemănarea între vechiul USL și noua stângă comasată PSD-PNL, comisioanele din contractele publice și foamea de bani

Clotilde Armand spune că asemănarea între vechiul USL și noua stângă comasată PSD-PNL sunt comisioanele din contractele publice și foamea de bani

„Năravurile vechi dispar greu. Și vă explic îndată, cu informații și cu cifre, factual, așa cum se prezintă situația în Sectorul 1”, spune Clotilde Armand, invocând toamna anului 2023, când a elaborat Programul local multianual “Consolidare și reabilitare termică în scopul reducerii riscului seismic al clădirilor și creșterii performanțelor energetice a blocurilor de locuințe din Sectorul 1 al Municipiului București”.

Clotilde Armand arată că Programul local multianual permite realizarea rapidă a expertizelor tehnice pentru toate blocurile din Sectorul 1, inclusiv cele construite în perioada interbelică, pentru lucrări de consolidare și reabilitare termică, dar că reprezentanții PSD și PNL s-au opus în Consiliu Local. 

„Acest proiect a fost blocat constant în Consiliul Local Sector 1 de majoritatea PSD-PNL în ultimele patru ședințe: 4 decembrie 2023, 28 decembrie 2023, 29 ianuarie 2024 și 12 februarie 2024. Mai fac o precizare, în acest moment, în Sectorul 1 nu există în vigoare un program multianual, iar din acest motiv este de neînțeles atitudinea consilierilor locali PSD-PNL care este contrară intereselor comunității locale. În Sectorul 1 sunt cele mai multe blocuri de locuințe vechi, încadrate într-o clasă de risc seismic care necesită lucrări urgente de consolidare.

În plus, Programul local multianual ne permite să expertizăm și să consolidăm blocurile care au fost reabilitate termic după anul 2009. Avem un astfel de bloc pe Bulevardul Bucureștii Noi care are crăpături în pereți și care necesită lucrări urgente de consolidare. Cunoaștem exact situația de la acest imobil și vrem să intervenim urgent. A fost un bloc reabilitat termic în anii 2012-2013, de administrația condusă de Andrei Chiliman, dar lucrările au fost făcute aici de mântuială. S-au folosit materiale de construcție ieftine și nu s-au respectat standardele de calitate. Explicația este simplă, și ne-a comunicat-o DNA: pentru aceste contracte publice de reabilitare termică, angajații fostelor administrații locale au primit șpăgi. În schimbul comisioanelor, s-a făcut rabat de la calitate. În mod cinic, membrii PNL Sector 1, la braț cu Andrei Chiliman, mimează electoral acum  preocuparea față de imobilele aflate în risc seismic.

Dacă într-adevăr le pasă de nevoile comunității locale, trebuie să facă un lucru simplu. Să voteze rapid Programul local multianual ca să putem interveni de urgență în toate blocurile cu probleme. Avem deja pregătit un prim lot de 100 de imobile! Fără un astfel de proiect adoptat nu putem realiza lucrări de consolidare și reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 1”, a transmis Clotilde Armand.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cine vorbește? Hotul striga hotii