G4Media.ro

UPDATE Clotilde Armand acuză din nou PNL Sector 1 de blat cu…

UPDATE Clotilde Armand acuză din nou PNL Sector 1 de blat cu PSD în dosarul Romprest: PNL obstrucționează orice demers al Primăriei în Justiție / Sebastian Burduja: Solicităm o hotărâre distinctă, cu toate avizele aparatului de specialitate

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, acuză consilierii PNL Sector 1 de blat cu PSD în legătură cu dosarul Romprest. În replică, Sebastian Burduja, șeful PNL Sector 1, o acuză că ”minte” și cere o hotărâre ”distinctă” pentru recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de euro constatat de Ministerul Finanțelor.

Criticile lui Clotilde Armand vin la o zi după ce Consiliul Local Sector 1 a respins un proiect de hotărâre ce prevedea mandatarea primarului să promoveze orice acţiune pe care o consideră necesară pentru recuperarea prejudiciului rezultat din sumele achitate nejustificat în temeiul contractului cu Romprest de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate.

“Lucrurile sunt foarte simple. Parte a acestui contract păcătos sunt: Consiliul Local al Sectorului 1 și compania Romprest. Primarul nu poate acționa nimic în Justiție pentru că nu are calitate procesuală. A spus-o și instanța de nenumărate ori. Ceea ce face acum PNL este să obstrucționeze orice demers al Primăriei în Justiție. În acest moment, PNL Sector 1 s-a transformat în instanță paralelă pentru a apăra interesele Romprest. Vom pierde toate procesele cu această companie dacă PNL nu vrea să ofere primarului imputernicirea. În altă ordine de idei, Direcția de control din Ministerul Finanțelor ne-a solicitat cu termen imediat să facem toate demersurile pentru recuperarea prejudiciului de 50 milioane euro. Această măsură este semnată și asumată de dl. premier Cîțu în urma unui control comandat de mine anul trecut. Ce fac consilierii PNL acum? Blat cu PSD. Adică USL 2.0. Și sunt împotriva deciziei d-lui Cîțu. Am auzit că dl. Burduja îl sprijină intern. Cum face asta?! Sabotând propriul candidat la șefia partidului? Eu sper ca PNL să-și revină după acest alegeri interne și să nu ajungem din nou în situația în care pierdem toate procesele așa cum și-a dorit fostul primar prin avocata lui Dragnea, adică neavând calitate procesuală. Dacă lucrurile nu-și vor reveni rapid suntem pregătiți să ne îndreptăm în Justiție împotriva tuturor consilierilor care obstrucționează Primăria”, a declarat pentru G4Media.ro Clotilde Armand.

Reamintim că un raport oficial de control al Ministerului Finanțelor cere Sectorului 1 să înceapă rapid procedurile pentru recuperarea a circa 50 de milioane de euro, pe care îi consideră plăți nejustificate către Romprest. La rândul său, compania Romprest a respins categoric acuzațiile, arătând că plățile sunt justificate de serviciile prestate pentru Sectorul 1.

UPDATE: Răspunsul complet al lui Sebastian Burduja la acuzațiile aduse de Clotilde Armand:

Partidul Național Liberal filiala Sector 1 susține orice demers în justiție, cât timp urmărește interesul cetățenilor și stoparea risipei banului public. Dacă aceste demersuri nu sunt făcute ca la carte, după ani de zile de procese, se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat si in alte cazuri: pierderea proceselor și suportarea unor prejudicii de zeci sau sute de milioane de euro din banii cetățenilor.

Dincolo de atacurile publice permanente, “partenerii” noștri de guvernare locală, prin doamna Armand, ignoră în totalitate solicitările legitime ale grupului PNL. Noi am solicitat de saptamâni bune, după apariția raportului Ministerului Finanțelor, realizarea unui proiect de HCL distinct pentru aceasta speță, nu ca un articol introdus la grămadă cu alte peste 20 de procese deja în derulare, așa cum au încercat ieri. Din nou și din nou, primarul minte: termenul pentru recuperarea prejudiciului constatat este de 180 de zile, deci timp ar mai fi. Solicităm public și pe această cale un HCL distinct, cu toate avizele aparatului de specialitate, pe acest subiect: recuperarea acestui prejudiciu necesită o abordare distinctă, detaliată și profesionistă.

O altă minciună este că ar fi solicitat împuternicirea Consiliului Local pentru procesele cu Romprest. Am aflat din proiectul de HCL că sunt peste 20 de acțiuni in instanță inițiate de primar în nume propriu, de luni de zile. Ori nu a avut nevoie de împuternicire la acel moment, deci nu are nici acum (practica instanțelor nu este unitară), ori a avut de la început nevoie de împuternicire și a cerut-o abia după multe luni de zile. Iar asta se numește incompetență, iar avocatul selectat de doamna Armand și platit regește din bani publici ar trebui să plece acasă. Dar tocmai ieri primarul a refuzat să valideze un proiect de HCL prin care era constituită o comisie de evaluare a acestei doamne avocat Trandafir, în mod complet abuziv. Solicităm public primarului să explice public de ce cere abia acum împuterniciri pentru zeci de procese inițiate fără măcar să informeze Consiliul Local, care sunt rezultatele avocatei Trandafir și ce măsuri a dispus având în vedere greșelile flagrante constatate, pe care vrea să le “ratifice” ex-post cu mâna consilierilor locali.

În fine, proiectul de HCL este public, oricine poate verifica modul în care au formulat mandatul: împuternicirea primarului pentru “orice acțiune necesară”. O asemenea formulare este nemaintâlnită, extrem de vagă și atrage după sine răspunderea celor care votează acest cec în alb, adică a consilierilor. Altfel spus, primarul poate face orice, răspunderea aparține consiliului.

Toate aceste întrebări și probleme denotă o lipsă majoră de profesionalism în abordarea unei probleme care costă locuitorii sectorului 1 sute de milioane de lei anual. Am susținut și vom susține fără rezerve toate demersurile legale de rezolvare a acestei probleme, fără a-i expune pe cetățeni la riscul major al pierderii unor procese pe mâna unor administratori și avocați complet incompetenți, după cum propria lor abordare o demonstrează.

În ceea ce privește referirile doamnei Armand la alegerile interne din PNL, îi atrag atenția să nu mai amestece politica și administrația. Când m-a rugat anul trecut să vorbesc cu dl. Cîțu, ministrul finantelor la acea vreme, pentru a verifica modul în care a fost gestionat bugetul primăriei sectorului 1 în epoca Tudorache, am făcut-o cu cea mai mare plăcere. Se pare că dânsa a uitat repede.

Politica și administrația sunt două lucruri complet diferite, deși de luni de zile nu pare să facă diferența între ele. Votul colegilor consilieri, modul abuziv în care își face treaba și lipsa de profesionalism nu au nicio legătură cu un candidat sau altul din alegerile interne ale PNL. În plus, o anunț pe această cale că poziția mea privind această competiție este publică, așa cum am explicat aici – https://www.digi24.ro/opinii/agora-digi/alegerile-din-pnl-si-alegerea-mea-o-singura-echipa-1616155. Sunt convins că o cunoaște, dar nu-i ajută poveștii pe care încearcă să o spună.

În concluzie, lucrurile sunt foarte simple: primarul și avocatul selectat de dânsa trebuie să vină în cel mai scurt timp posibil cu un HCL district, documentat și fundamentat pe deplin, în mod profesionist, nu pe genunchi, și va primi votul din partea PNL.

(Foto: Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1. Sursa: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. tov burduja NU ARE CEVA TANGENTE CU MANASTIREA SECU ?

 2. Tianu Burduja este mana-n mana cu Adimi si Budeanu, mafiotii gunoaielor din Bucuresti.

 3. Circ, circ, smiorcaieli și rezultate ZERO, bine madam!!!!

 4. Clothilde Brunhilde Armin in luptă cu cotârlele piti-hoațe. Ce scârne tată! Bleah! Burducel tratat cu Bancorexel dă Scârnăvel – un mutant.
  Hai, RRomprest, scoate ștatele de plată către burducei.

  Burducel sprijină oportunist pe Cîțu și mușcă mâna stăpânului Orbàn care l-a luat de pe stradă și l-a pus Chef PENELE S1. Hai Orbàne, scoate cum ți-a sucit mâna la spate Urdăreanu ca să pui Burducelul pe traiectorie politică. Vezi, nu ți-a fost de ajuns odată? Ai tu scheletele tale. Viața nu iartă! Dumnezeu nu iartă!

  • Acel Bancorex de unde au fost capitalizati patriotii ?
   Si asta a costat cate 100-200 USD pe fiecare din cei 21 mil de romani ?

  • Peste 3 ani Clocotilda se va lupta cu Romprest și va cere încă un mandat pentru asaltul final.Tot peste 3 ani o nouă specie de șobolani creata în laborator de Romprest va invada s1 iar Clocotilda cu împuternicire de la consilieri se va refugia in sediul Romprest împreună cu doi șobolani gingăși cu coada schimbată conform legii lui Julien votata cu doua mâini de Bulai,Drula,Bulă,Ștrulă și altă p(il)ulă

  • Te-a muscat potaia de interes ?

 5. Unde esti Firea sa ne salvezi din nebunia asta?
  De ce nu se mai fac programe gen voucher bicicleta? Multumim Firea, am acum merg si eu la spital la psihiatrie cu bicicleta! Numai fraierii merg cu tramvaiu

  • Clonă borâtă,
   F. m-ții m-tii de leghebetist borâtwaxerist! Tu ești mândria plusereristbelemiste. Dar cred că TăpăLaBă se mândrelte cu voi, sunteți viermănoși ca și el, n-așa?

  • si uite asa se confirma ca erbicidu nu e altul decat pr0stu de barbu

  • @ Vali – Pai, nu, ca si Erbicidu e tot un nick furat de la altul de prostu de barbu… Acu’ nu stiu sa zic care Gh. Barbu a fost intai, postacul prost pesedist sau celalat care un discurs diametral opus?

 6. Romprest-ul nu cotiza la PNL? Normal ca PNL-ul e suparat pe primarita.

  • Probabil la ambele capete din hidra USL de odinioară.

  • daca DNA nu investigheaza, sunt vorbe in vant…..dar aici e alta speta, rostogolita pe G4….consilierii PNL au spus pas unui proiect de hotarare la care initiatorul, adica primarul nu a atasat anexele….consilierul local raspunde personal pentru votul dat, pe speta cu recuperarea pagubei s-a pronuntat odata instanta, primarul diamant a facut o actiune in justitie hilara, a pierdut procesul….poate de acolo au aparut diamantele…..asa ca orice demers e sortit esecului, pe speta recuperarii prejudiciului…..daca mergi la instanta acum, pierzi pe inadmisibilitate…cheltuielile de judecata pica pe consilierii locali….de aia cer aia anexele, nu pot vota in orb….oricum, asta e tactica USR, daca nu votezi asa cum vreau eu, te opui reformei…asa e si cu reforma justitiei, care vorbim de ea, dar sta inchisa in capatana lui Stelica, nici el nu o mai gaseste

 7. Doar nu se aștepta careva să funcționeze „alianța” asta a lor? Ei sunt tipuri diferite de hoți: parșivi și începători.

 8. „Mafia” ma blocheaza, snif, snif 😂 Stiam asta madame, si mai stim ca o sa te tot blocheze in urmatorii trei ani, csf, ncsf.

  • pentru cei mai tineri: nu va luati tzeapa cu armand cum ne-am luat noi tzeapa cu basescu :)) acelasi discurs, aceleasi trompete de PR, aceleasi zero barat rezultate…

 9. cetatenii sectorului te roaga sa te apuci de administratie si sa lasi politica. de scoala publica pentru „saracii” din greenfield de 58 de milioane ron (estimat) chiar era nevoie? de altfel, tot un proiect marca „tudorache diamant” reevaluat pozitiv de clotilde :))

 10. alo tovarasii, Ministerul de finante spune Sa se recupereze banii platiti ilegal catre Romprest de la persoanele vinovate. Bai bai tanti, persoanele vinovate nu cumva sunt cei din aparatul primariei care au aprobat platile. Nu cumva sunt chiar aia angajatie de madame clotilde. Ce trea ba are Romprest cu chestia asta. A daca Roprest a dat ceva spagutza, a dat la primarie, deci sa se identifice intai persoanele vinovate din Primarie (iar pentru asta nu ai nevoie de imputernicire) si apoi mergi pe firul banilor. Inteleg ca pana atunci romprest obtine si executarea in instanta a Primarie pt factturi restante.
  Deci cine minte…….
  Nu ar trebui na tatica sa vina niste Initiale din alea gen DNA sa ne lamureasca, ca tare imi e ca Hoata striga hotu

 11. Dar ce spune dl. Ciucu despre aceasta situatie? El fiind sef la PNL Bucuresti si vajnic primar in sectorul 6 cum se pozitioneaza? Ca intr-un interviu incepea sa dea lectii savante despre cum se conduce orasul? Care este intr-adevar POZITIONAREA REALA a PNL, respectiv PNL Bucuresti fata de acest contract incheiat – daca am inteles bine tot de ei in secolul trecut? Este o intrebare cu doua raspunsuri simple:
  1. este un abuz acest contact
  2. nu este un abuz.
  Iar daca este un abuz acest contract si este nevoie de consultanta juridica pentru ca Clotilde nu le are – posibil – de ce nu il rugam pe fostul mare Ministru al Justitiei sa faca si el un pro bono si sa explice care sunt pasii legali de a denunta acest contract si eventual si a recupera ceva bani, daca nu de la ROMPREST, atunci de la cine a semnat aceste tarife?

 12. Burduja e omul securistului felix voiculescu in PNL, si ne demonstreaza fara tagada ca

  #USLexista

  • Voiculescu are zeci de soldati in diferite insitutii ale statului. Sunt platiti de cetatateni, dar il slujesc pe el.

   Un pradator…

 13. Domnul Burduja este absolut penibil în aplauzele mas – media și a postacilor pesedisti. Ce coaliție este asta când cel mai înverșunat împotriva primarului USR este un asa zis lider PNL care face pe fata jocurile PSD?

 14. Această nemernică ordinară sau aleatorie, indiferent,e o mincinoasă notorie!! Nu are pic de jenă și remușcări,și nu o interesează câtuși de puțin de cetățeni acestui sector dar și din București! E o neterminată!!! Nu înțeleg cum unii sclaveti încă o sprijină și tot postează mesaje in ajutorul ei? Daca sunt slugile fidele și sunt plătiți! Mercenari de la garaj!!!

 15. PNL si PSD aceeasi MIZERIE!