G4Media.ro

Clotilde Armand a blocat garanţia de bună execuţie pentru două asocieri de…

Clotilde Armand a blocat garanţia de bună execuţie pentru două asocieri de firme acuzate că au plantat arbuşti care s-au uscat / Acţionarul uneia dintre firme, implicat şi în afacerea “Mobilier urban”, vizată de DNA

Primăria Sectorului 1 a blocat garanția de bună execuție pentru două asocieri de firme care au încheiat contracte cu ADP Sector 1 pentru plantarea de arbuști şi care ulterior s-a uscat, nefiind înlocuit, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1.

Este vorba de asocierea de firme Ambro Garden SRL & VI.MA.RA. SRL & Maxi Design Construct SRL și de firma Construcţii General Mediterranea SRL care au plantat în diferite zone ale Sectorului 1 arbori și arbuști. „Ulterior, aceștia s-au uscat și nu au mai fost înlocuiți conform prevederilor contractuale”, susține Primăria Sectorului 1.

Valoarea totală a garanției de bună execuție este de peste 940.000 de lei din care peste 740.000 de lei pentru Construcţii General Mediterranea SRL şi aproape 200.000 de lei pentru asocierea de de firme Ambro Garden SRL & VI.MA.RA. SRL & Maxi Design Construct SRL.

Toate societățile care au contracte cu noi trebuie să înțeleagă că nu vom mai tolera nerespectarea prevederilor contractuale și că nu vom mai închide ochii la încălcarea termenelor și a standardelor de calitate a lucrărilor. Am decis să blocăm garanția de bună execuție la două societăți care au crezut că pot încasa bani publici fără să-și facă treaba la care erau obligate prin contract”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Cele două firme ar fi trebuit să planteze arbori și arbuști în mai multe zone din Sectorul 1, cum ar fi: Bucureștii Noi, Gara de Nord, Știrbei Vodă, Mihalache-Turda, Titulescu-Banu Manta, Șos. Pipera, Calea Victoriei, Aviatorilor, Floreasca, Romană.

Cine sunt fimele sancţionate. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Construcţii General Mediterranea SRL din sectorul 5, Bucureşti, este deţinută de italienii Giuseppe Fontana şi Saverio Martino.

Ambro Garden din comuna Recea, judeţul Maramureş, este deţinută de Ambroziu Marius Mureşan.

VI.MA.RA. SRL este o firmă din Giugliano, Campania, Italia, iar Maxi Design Construct SRL din Sectorul 1 este deţinută de Ion Leescu.

Potrivit libertatea.ro, Maxi Design Construct SRL a fost una dintre cele cinci companii care au împărţit, între 2008-2013, contracte în valoare totală de peste 160 de milioane de euro cu ADP Sector 1. Contractele vizau “Afacerea Panseluţa”, privind amenajarea spaţiilor verzi din sectorul administrat, în acea perioadă, de Andrei Chiliman.

Patronul Ion Leescu este partener cu Jean Olteanu şi în firma Edil Construct Design SRL din în Sectorul 1. Această firmă face parte din asocierea Confecţii Metalice Mobilier Urban SRL, Edil Construct Design SRL şi Symmetrica, care şi-a adjudecat acordul cadru (contract de tip abonament) cu valoare maximă de 16 milioane de euro și contractele subsecvente pentru gărdulețe, stâlpișori, bănci și coșuri de gunoi din Sectorul 1

Acordul cadru a fost solicitat ADP Sector 1 de către procurorul Ramona Mungiu de la DNA, în martie acest an. Vezi aici. Este vorba de acordul cadru nr. 187/1.11.2019 încheiat între ADP Sector 1 și asocierea de firme Confecţii Metalice Mobilier Urban SRL, Edil Construct Design SRL şi Symmetrica. Acordul a fost încheiat în mandatul fostului primar PSD, Daniel Tudorache.

DNA a solicitat documentația de atribuire, acordul cadru, contractele subsecvente în valoare de peste 11 milioane de euro (banii efectiv cheltuiți până acum din contractul-abonament de 16 milioane de euro), procesele verbale de recepție a lucrărilor, facturile emise de ADP Sector 1 și corespondența dintre firme și autoritatea contractantă, potrivit surselor G4media.ro. Este vorba de dosarul 58/P/2021 al DNA.

Patronii Ion leescu şi Jean Olteanu dețin și firma Minnie Com. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, până în aprilie 2010, Leescu și Olteanu au fost parteneri în firma Minnie Com cu Emanoil Bocean, fost consilier al ex-primarului PNL al Sectorului 1, Andrei Chiliman, și coordonator al Poliției Locale Sector 1.

În ianuarie 2017, ca urmare a unui dosar al DNA Ploiești, Bocean a fost condamnat definitiv la 6 ani de pușcărie pentru o șpagă de 2.256.000 lei de la oameni de afaceri ca să îi ajute să obțină contracte în S1.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. DAR DE CELE CARE PLANTEAZA PANSELE PENTRU SUTE DE MILIOANE DE EURO NU VORBIM ?

 2. Bon soire clotilda je faire avec toi une menage a trois? Je disponibile mon jigodi 🤣

 3. Să vină Emil Constantinescu să ne spună de ce s a uscat arbuștiul că e geolog dacă nu să vină Băsescu să vedem……. Dar poate rezolva problema un fizician din Cotroceni sau un matematician cocoțat primar general 🤣 belimis ar sexul în tot ce mă nconjoară

 4. Bă vă pun o întrebare directă :Ați venit să faceți treabă sau să rascoliți k k t ul 4 ani? Nu asta ne asta mă interesează bă je goșilor, înainte de toate vreau să faceți ceva, restul la urmă, vă răzbunați la sfârșit când ați demonstrat că ați făcut ceva palpabil, nu cățelării.

  • Pai o sa-ti puna arbustii la loc. Cand vii noaptea de la o bere, o lasi acolo. Si aia se usuca iar. Si primarele de sector urmator face iar galagie. Si tot asa…

  • Esti vai de steaua ta. Romani cu zero neuroni. Ce strigati ma atat la orice cacat pe care il face femeia asta? Nu iti convine ca vrea sa faca treaba buna pentru Sectorul 1? Sau stiti voi, asta vesnic nemultumiti, ce ar trebui facut ca sa fie treaba buna in Sectorul 1? Sunteti vai de steaua voastra. Voi maxim puteti sa fiti ciobani la stana lui Becali. Fac pariu ca mai mult de 80% nu au mai mult de 10 clase, dar tot voi astia cu mintea ingusta sunteti cei mai vocali, si supriza: CEL MAI USOR DE PROSTIT cu propaganda ieftina.

 5. Rapandula ghuverrnantha sustinuta de servicii, ajunsa ilegal primareasa, penala, hoata si mincinoasa!
  A furat voturi ba, prostilor! Comunista imputzita!

 6. Am ajuns să trăiesc vremurile in care impostura a devenit o normalitate . Usr-istii au demonstrat că nu îți trebuie nici studii ,nici pregatire și cel mai important lucru fără un gram de bun simț sau decenta.

  • jamesule… daca tu numesti MIT-ul ca nu e scoala inseamna ca esti prost rau de tot.
   pai care e scoala mai, somitate de dambovita ce esti? liceul din falticeni? spiru haret? facultatea de drept de la balti?

  • A studiat uban planning? Sau ceva administratie publica?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.