G4Media.ro

Surse: DNA a cerut contractele de 16 milioane de euro pentru mobilier…

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Surse: DNA a cerut contractele de 16 milioane de euro pentru mobilier urban din Sectorul 1 / Acționarii uneia dintre firmele vizate au fost asociați cu șeful Poliției locale din mandatul fostului primar Chiliman

Procurorul Ramona Mungiu de la DNA a solicitat ADP Sector 1 acordul cadru (contract de tip abonament) cu valoare maximă de 16 milioane de euro și contractele subsecvente pentru gărdulețe, stâlpișori, bănci și coșuri de gunoi din Sectorul 1, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro.

Este vorba de acordul cadru nr. 187/1.11.2019 încheiat între ADP Sector 1 și asocierea de firme Confecţii Metalice Mobilier Urban SRL, Edil Construct Design SRL şi Symmetrica. Acordul a fost încheiat în mandatul fostului primar PSD, Daniel Tudorache.

DNA a solicitat documentația de atribuire, acordul cadru, contractele subsecvente în valoare de peste 11 milioane de euro (banii efectiv cheltuiți până acum din contractul-abonament de 16 milioane de euro), procesele verbale de recepție a lucrărilor, facturile emise de ADP Sector 1 și corespondența dintre firme și autoritatea contractantă, potrivit surselor G4media.ro. Este vorba de dosarul 58/P/2021 al DNA.

Contractele cerute de DNA nu au fost publicate încă în SEAP (sistemul electronic de achiziții publice), dar libertatea.ro a scris despre ele în 2020.

Cine sunt firmele din asociere. Potrivit datelor de la Registrul comerțului, liderul asocierii, Confecţii Metalice Mobilier Urban SRL din Piatra Neamţ, este deținută de Cezar-Neculai Stănescu.

Potrivit datelor de pe site-ul ministerului de Finanțe, firma a fost înfiinţată în 2016, iar în 2019 avea 3 angajați și un profit net de peste 1 milion de euro. în condițiile în care, cu un an înainte, în 2018, avea 2 angajați și un profit net de 190.000 de euro. În 2018, firma figurează în SEAP cu 5 contracte cu ADP Sector 1, prin achiziție directă, pentru furnizare de mobilier urban.

O altă firmă din asociere este Edil Construct Design SRL din în Sectorul 1, deținută de Ion Leescu și Jean Olteanu. Cei doi dețin și firma Minnie Com.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, până în aprilie 2010, Leescu și Olteanu au fost parteneri în firma Minnie Com cu Emanoil Bocean, fost consilier al ex-primarului PNL al Sectorului 1, Andrei Chiliman, și coordonator al Poliției Locale Sector 1.

În ianuarie 2017, ca urmare a unui dosar al DNA Ploiești, Bocean a fost condamnat definitiv la 6 ani de pușcărie pentru o șpagă de 2.256.000 lei de la oameni de afaceri ca să îi ajute să obțină contracte în S1.

Potrivit libertatea.ro, Maxi Design Construct SRL, o altă firmă la care Ion Leescu este acţionar unic, a fost una dintre cele cinci companii care au împărţit, între 2008-2013, contracte în valoare totală de peste 160 de milioane de euro cu ADP Sector 1. Contractele vizau “Afacerea Panseluţa”, privind amenajarea spaţiilor verzi din sectorul administrat, în acea perioadă, de Andrei Chiliman.

Ultima firmă din asociere, Symmetrica din Suceava, specializată în pavele, este deținută de familia Forin-Cristinel și Florentina Mihaela Stanciu. Potrivit libertatea.ro, anul trecut figura cu peste 60 de contracte cu statul, în valoare de peste 33,7 milioane de euro.

La începutul lui martie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că a suspendat din funcție doi directori de la ADp Sector 1, trimiși în judecată în urmă cu trei ani pentru luare de mită și mărturie mincinoasă.

Potrivit unui comunicat al DNA din martie 2018, este vorba despre Alin Vieru, director ADP Sector 1 București, acuzat de luare de mită, și de Anca-Maria Gagu, șef Serviciu Juridic din cadrul ADP, acuzată de mărturie mincinoasă.

Alin Vieru e judecat pentru o presupusă mită de 1.804.800 de lei, reprezentând un comision de 10% din valoarea unui contract de prestări servicii al ADP Sector 1 cu o asociere de firme.

Notă: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR. 

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. E primul pas spre achitare.

 2. Pe vremea lui Chiliman (PNL) a fost cedata catre Romprest – pe 25 de ani – si ridicarea gunoiului, in conditii si la preturi dezavantajoase cetatenilor sectorului 1. Iar Tudorache (PSD) a batut si el palma cu mafia gunoaielor, cu gandul la diamante…

 3. Meliția locală trebuie desființată în toată țara.

  • Corect si urgent. Gardienii publici, acesti analfabeti fara urma de pregatire au ajuns sa controleze achizitii in toate administratiile locale.

  • Barbule, vreau si eu ce fumezi tu!!
   Ca uneori ai momente si comentarii „pertinente”, ca-n cazu’ de fata, dar uneori bati campii cu o gratie de nedescris!!
   De-aia zic…tre’ sa fie ale dreaqu’ de bune cuiele alea, ca altfel nu-mi explic cum iti poti rupe filmu-n halu’ asta!!

 4. Cat mai merge se claseaza tot la foc automat, hotiile trebuie repede îngropate si uitate,Romanica are multi prosti care iarta si se lasa manipulati de hoardele si cetele de hoti

 5. Gata, scapam de sevrajul asta economic si-i batem la cur si pe nemti si pe americani dar si pe chinezi si japonezi. Rusii oricum sunt in urma rau de tot.
  Il punem prim ministru pe angajatul de la firma Confecţii Metalice Mobilier Urban SRL din Piatra Neamţ, care de la venirea lui in firma in anul 2018 (cand erau 2 angajati) a ridicat valoarea profitului de la 190.000 euro la peste 1.000.000 euro in 2019. Cu ce oameni capabili se asociase tudorache si reaua asta de Clotilde vrea sa-i bage la parnaie, of, of.

 6. Flãcãii astia la care multora dintre ei le curg suncile pe asfalt înapoi la amendat babele cu ghiocei,zarzavat si usturoi,ca atata pot.Aaaaa si la a fi slugi la primarii si consilierii de sector, un fel de bodiguarzi de curte scuzati catelusi de companie buni la toate,de folosinta îndelungata pe spatele prostilor contribuabili

 7. G4 media tot comunisti? Tot vicleni si fatarnici?Tot cenzurati comentariile oamenilor ce nu va convin? Flãcãii astia de la politia locala carora unora dintre ei le curge slanina pe asfalt, catelusii de companie ai primarilor si consilierilor buni la toate sunt prietenii vostrii? Va carã si vouã sacosele?

 8. Dna iar se face că lucrează umblând după mărunțiș! Silă mi-e!