G4Media.ro

Claudiu Năsui (USR): PSD și PNL vor doar să creeze încă o…

Sursa foto: Facebook/CEC Bank

Claudiu Năsui (USR): PSD și PNL vor doar să creeze încă o companie de căpușat în domeniul asigurărilor

Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, critică decizia Guvernului PSD-PNL ca statul să intre pe piața asigurărilor prin CEC, potrivit unui comunicat.

El susține că noua companie de asigurări de stat, care ar trebui să ofere românilor RCA „ieftin”, riscă să devină o nouă schemă piramidală.

„Statul înființează încă o companie de stat pentru a emite RCA «ieftin». Va fi ieftin așa cum a fost și energia ieftină de la companiile de stat din energie. Atât de ieftin ne-au vândut-o încât au ajuns să fie cele mai profitabile companii din Europa de Sud-Est. De ce face statul român încă o companie de asigurare în condițiile în care are deja una? Da, în caz că nu știați, statul are deja un asigurător, se numește EximAsig și aparține EximBank, altă bancă de stat. De ce nu o folosesc pe aceea? Răspunsul este evident. Ca să mai facă încă o companie de căpușat și de angajat activul de partid care abia așteaptă locuri de muncă cu salarii mari la stat ca să nu facă nimic”, a declarat Claudiu Năsui.

Fostul ministru USR al Economiei a mai spus că statul și-a dovedit deja, în numeroase ocazii, incapacitatea de a gestiona mai bine decât privații anumite domenii – Magazinul Unirea al lui Petre Daea este un exemplu recent și elocvent – și arată că PSD și PNL nu au explicat, în avântul de a înființa rapid o nouă companie de stat, din ce bani vor fi plătite daunele, dacă RCA va fi sub prețul pieței.

„Nu de alta, dar toate schemele piramidale care au explodat în România pe piața RCA au făcut fix asta. Au dat RCA mai ieftin și apoi n-au plătit daunele. La ei, e clar că acționarii nu plătesc daunele. Dar, aici, cine este acționarul? Statul. Deci, cine va plăti daunele în momentul în care asigurătorul de stat nu le mai face față pentru că a încasat un RCA prea mic? Tot contribuabilii. Prin bugetul de stat, alimentat din taxe și impozite. Doar că nu o să mai vedem transparent în preț cât costă RCA. Totul va fi mascat și suportat de toți. Așa ajunge statul să subvenționeze riscurile de pe piața RCA cu banii luați prin taxe și impozite”, a mai spus Claudiu Năsui.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. nu inteleg de ce nu platesc actionarii daunele euroins si city insurance? doar la profit sunt actionari? la pierderi nu mai sunt actionari?

    • Nu au de unde (au avut grija sa figureze „săraci” in acte). Pentru asta este legea falimentului.