G4Media.ro

Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara, a încetat din…

Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara, a încetat din viaţă. Familia acuză că acesta a fost diagnosticat greşit

Unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara, Claudiu Iordache, a decedat, familia acuzând, în anunţul postat pe pagina de Facebook a revoluţionarului, că acesta a fost diagnosticat greşit, relatează News.ro.

”Cu două săptămâni în urmă şi-a sărbătorit ziua de naştere împreună cu noi, în bucurie şi voie bună, împărtăşindu-ne gânduri pentru prezent şi planuri pentru viitor, planuri pentru cărţile la care lucra şi a căror publicare o pregăteam împreună, dar mai ales pentru Crăciun, Sfânta Sărbătoare a Naşterii Domnului Iisus, pe care o aştepta cu nerăbdare de copil, cu bucurie nespusă în suflet, precum în fiecare an al vieţii noastre. A plecat atât de neaşteptat, de nedrept, încât şocul plecării sale este copleşitor, striveşte sub greutatea lui cuvintele care ar încerca să înţeleagă. Ar fi putut fi în viaţă în acest moment dacă aceia chemaţi în ajutorul vieţii lui ar fi pus un diagnostic corect, urmat de un tratament salvator. Dacă empatia, umanitatea le-ar fi condus paşii pe drumul salvării unei vieţi. Din nefericire, nu a fost să fie aşa. Şi el a plecat”, anunţă familia, pe Facebook.

Revoluţionarul Claudiu Iordache a decedat în data de 20 noiembrie.

Claudiu Iordache s-a născut în 3 noiembrie 1942 şi a fost unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara. A fost unul dintre cei care s-au opus iniţial Punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, din martie 1990, cel care propunea lustraţia. Iordache a considerat la acea vreme că acest lucru era îndreptat strict împotriva lui Ion Iliescu. Mulţi ani mai târziu, admitea că ar fi trebuit să susţină ca Punctul 8 de la Timişoara să se fi aplicat în societatea românească. ”I-am fi împiedicat să pună mâna pe România”, afirma el..

Claudiu Iordache a fost parlamentar în Adunarea Constituantă (1990-1992), prim-vicepreşedinte al Frontului Salvării Naţionale (1990-1991), dar şi consilier de stat la Preşedinţia României, în 2004, în mandatul de preşedinte al lui Ion Iliescu. Ulterior, a devenit director general al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (în perioada 2004 – 2018), o instituţie care în ultimii ani devenise controversată.

A fost poet, dramaturg, prozator, eseist, membru al Uniunii Scriitorilor, iar din 2014 era şi cetăţean de onoare al Timişoarei.

Sursa foto: Facebook Claudiu Iordache

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Cred că asta putea găsi oricine pe Facebook, un articol ar fi fost dacă ați fi pus și ce boala au crezut că are și ce susține familia că avea de fapt.

  • Toată media a ajuns un copy paste la ce se întâmplă pe Facebook. Singurul avantaj este ca dacă nu ai Facebook sau nu ai timp iei fac ei un sumar al informațiilor, și în funcție de cât de buni sunt facă și trafic sa câștige și ei o pâine. În rest, nu are nimic de a face cu jurnalist, ziaristica, etc. etc.

 2. Moartea e un diagnostic sigur.

 3. Iti multumim, Claudiu, pentru Decembrie 1989.
  Dumnezeu sa te odihneasca!

 4. Dacă s-a opus punctului 8 care prevedea lustrația dar a beneficiat de funcțiile amintite, e clar ! S-a lăsat cumpărat sau era omul securității ceaușiste !
  Dar am înteles că a fost consilier al tov. vladymir ilici iliescu până și în 2004.
  E clar ? Ați înțeles ?

 5. Pesemne erau mediciniștii lu’ pește de la Șpiru Haret…

 6. Cred ca ai confundat Facebook cu Wikipedia. Unde dracu scrie informatii dintr-astea organizate frumos pe FB?