G4Media.ro

Claudiţa Selavărdeanu a fost eliberată din funcţia de vicepreşedinte ANRP după ce…

Claudiţa Selavărdeanu a fost eliberată din funcţia de vicepreşedinte ANRP după ce a fost pusă sub urmărire penală de DNA

Premierul Ludovic Orban a eliberat-o marți din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor pe Claudiţa Selavărdeanu, care a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru că ar fi permis unor persoane acces la informaţii nedestinate publicităţii.

Potrivit unei decizii a premierului, publicată marţi în Monitorul Oficial, Claudiţa Selavărdeanu a fost eliberată din funcţia de vicepreşedinte al ANRP, cu rang de subsecretar de stat.

Ea a fost pusă sub urmărire penală, în urmă cu cinci zile, de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzată că ar fi permis unor persoane acces la informaţii nedestinate publicităţii.

„Procurorii din cadrul DNA – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de două persoane, în legătură cu accesul la informaţii nedestinate publicităţii menite să permită obţinerea de foloase necuvenite în dosare de despăgubire de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, fapte presupus a fi săvârşite în perioada iunie-decembrie 2019, respectiv Selavărdeanu Claudiţa, vicepreşedinte al ANRP, pentru săvârşirea infracţiunii de permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (36 acte materiale) şi o persoană fizică, administrator al unei societăţi comerciale de consultanţă din Piteşti specializată în soluţionarea dosarelor de retrocedare, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea de informaţii nedestinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (36 acte materiale)”, se arată într-un comunicat al DNA.

Citește și:

Vicepreședinta Autorității Naționale Pentru Restituirea Proprietăților, urmărită penal de DNA pentru că ar fi dat unei firme numele persoanelor care urma să primească despagubiri

Cine e Claudiţa Selavărdeanu, vicepreşedinta ANRP acuzată de DNA că informa samsarii de drepturi litigioase despre dosarele cu despăgubiri: consiliera lui Baranga, fost prefect de Ilfov, omul de încredere al lui Gabi Oprea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Ce mecla are…

  2. Nu pot sa cred?! Alta.. . La mai multe.

  3. Așa trebuie procedat cu toți cei care abuzează de funcția pe care o ocupa! Matrapazlacurile să devină istorie, iar cetățenii sa poată avea încredere în cei care reprezinta statul!

  4. Pe cand si o restructurare la CNA, care doar interesul cetățeanului nu il urmareste? Altfel Antenele si Rtv erau pline de amenzi si suspendari de emisie.

  5. Urata, nemernica, sluga psdista,

  6. De unde apar toate parasutele astea in posturi in care pot sa” manevreze”bani ?