G4Media.ro

Civili răniți de militarii ruși, duși împotriva voinței lor în Rusia –…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Civili răniți de militarii ruși, duși împotriva voinței lor în Rusia – oficial al Poliției din Harkov

Mai mulţi cetăţeni ucraineni care au fost răniţi de armata rusă după ocuparea unor raioane din regiunea Harkov au fost preluaţi de militarii ruşi şi duşi pe teritoriul Federaţiei Ruse, a declarat duminică, pentru Agerpres şeful Departamentului Comunicaţii al Poliţiei Regiunii Harkov, Olena Baranik.

Oficialul Poliţiei din Harkov susţine că există informaţii potrivit cărora persoanele rănite ar fi încercat să plece din localitatea Vilkhivka spre spitale din Harkov, însă nu au putut trece de posturile de control ale militarilor ruşi.

„Doi oameni au fost răniţi. Au încercat să îi ducă la spitalul din Harkov pentru a primi îngrijiri medicale, însă la un punct de control rusesc nu li s-a permis să plece şi martorii ne-au comunicat că momentan se află în Federaţia Rusă, fără acte, pentru că buletinele lor au fost reţinute la punctul de control rusesc”, a afirmat Olena Baranik.

Aceasta susţine că, în Vilkhivka, alte trei persoane au fost împuşcate de soldaţii aflaţi pe un tanc al armatei ruse. Ulterior, aceste persoane au fost îngropate în curţile caselor.

Referindu-se la atrocităţile comise de militarii ruşi, reprezentanta Poliţiei din Harkov susţine că în localitatea Husarivka trei persoane, dintre care un copil, au fost arse de vii şi aruncate în beci.

„Cu spaimă ne gândim la numărul victimelor pe care le-am putea găsit după eliberarea localităţilor Izium, Kupeansk şi alte raioane. Nu dispunem de informaţii despre ce se întâmplă acolo. În localitatea Husarivka am avut un caz. Acolo în beci au găsit corpurile a trei persoane, dintre care un copil de 14 ani. Aceşti oameni au fost arşi. Expertiza a demonstrat că au fost arşi de vii”, a precizat Baranik.

Harkovul este al doilea oraş ca mărime din Ucraina, având o populaţie de 1,5 milioane de locuitori şi o suprafaţă de 310 kilometri pătraţi. Este situat în Nord- Estul Ucrainei, la 35 de kilometri de frontiera cu Rusia, fiind capitala regiunii cu acelaşi nume. Harkova este unul dintre cele mai importante centre industriale, culturale şi de învăţământ din Ucraina. Producţia industrială şi cercetarea este orientată spre producţia de maşini unelte şi de armament, aici funcţionând o fabrică de tancuri şi o fabrică de tractoare.

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Rușii și-au concentrat toate resursele pe capturarea acestui orășel de mâna a treia și chiar dacă-l capturează, vor fi epuizați.

 2. Partidul AUR a avut prima tabăra de vara în week-end și nu ați scris despre asta?

  • Care e planul AUR pentru infrastructură?

  • Putină, care a fost programul USR pentru infrastructură, să dărâme Drulă cu Ranga niște chioșcuri de merdenele? Prima grijă pe care a avut-o imbe.cilul ăla de Drulă când a ajuns Ministrul Transporturilor a fost aceea de a-și plăti polite cu Rădoi, un pârlit de lider sindical. Uite de asta nu ne mai facem noi bine, niciodată!

  • Eugenia,
   Cu Drulă toate șantierele de infrastructură și-au respectat termenele de execuție.
   Cu autorul Ordonanței 13, tov. Grindeanu, au revenit la normal : întârzieri sau oprite de tot.

  • Eugenio, nu te mai saturi de supt la partid, cred ca ai falcile inflamate….!

 3. @aruna,doar la p..a te gandesti ,nebunatico. Sa-ti dea D-zeu,tiè si familiei tale largite ,cate un viol in fiecare saptamana ( cu gura plina e mai greu sa vorbesti)

 4. Gogoasa se lupta doar cu camerele tv dar stie cine e viteaz si cine nu :))